Mart ayıyla birlikte bir anda soğuyan hava bu yılın kömür hesabını yapanları şaşırttı. Havaların aniden soğuması insanların soluğu kömürcüde almasına neden oldu.

Kış aylarının yaşandığı Yozgat’ta kömür satışşlarında geçen yıla oranla artış yaşandığını söyleyen esnaflar “kar yüzümüzü güldürdü” dediler.

            Geçen yıl kış ayının uzun sürmesi ve fazla soğukların yaşanmaması ile birlikte satışlardan memnun kalmayan kömürcü esnafının yüzü bu yıl gülüyor. Doğalgaz ve ihtiyaç sahiplerine yapılan kömür bağışı ile satışlarının yüzde 50 gerilediğini söyleyen esnaf ‘ işlerimiz bu yıl daha hareketli geçiyor dedi.

            10 yıldır aynı işle uğraştığını söyleyen Özçelik Kömürcülük sahibi Ali İhsan Özçelik; “İşlerimiz doğalgazın ilimize  gelmesiyle azaldı buna kömür bağışları da  eklenince daha fazla etkilendik. Geçen yıl çok çetin bir kış yaşamadık ve uzun da sürmedi. Bun9dan dolayı satışlarımızda sönük geçti. Ancak bu yıl her ne kadar kar hemen kalksa da soğuk hava etkisini hep gösterdi. Ara ara yağan karla birliktede satışlarımız yükseldi. Geçen yıla oranla bu yıl satışlarımız daha yüksek olduğunu söyleyebilirim” dedi.

            İthal kömüre ilginin daha yoğun olduğunu ifade eden Özçelik, yerli kömür ile ithal kömür arasında büyük bir fiyat farkı olmadığını belirtti.

            İthal kömürün 25 kg’lık bir torbasının 10 TL olduğunu söyleyen Özçelik, yerli kömürün torbasının ise 8 TL’ye satıldığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim