Zabıta Müdürü Musa Baran ve Zabıta ekipleri Gıda Mühendisi eşliğinde market ve süpermarketlere yönelik gıda ve ürün sağlığı denetimi gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri marketlere satışa sunulan ürünlerin son kulanım tarihlerini ve ürün tazeliklerini gıda mühendisi eşliğinde inceleyerek mercek altına aldı.
Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde satışa sunulan gıdaların, gıda yönetmeliğine uygunluğu, son kullanma tarihleri, satış koşulları, hijyen durumu ve etiketlerinin bulunup bulunmadığını kontrol etti. Yapılan denetimlerde bazı marketlerde tespit edilen son kullanım tarihi geçmiş 8 adet ürüne de belediye zabıta ekipleri el koyarak ürünlerin imhasını gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Musa Baran, “Özellikle halkımızın yoğun bir şekilde alış veriş yaptıkları marketlerdeki denetimlerimizi arttırdık. Bu denetimlerimizi belirli aralıklarla yaparak, sağlıklı ve uygun şartlarda gıda satışını ve tüketimini takip ediyoruz. Amacımız halkımızın sağlıklı, hijyenik, üretim ve tüketim şartlarına uygun gıdaları gönül rahatlığıyla tüketebilmesidir. Zabıta ekiplerimiz esnafımızın satmış olduğu ürünlerin son kullanma tarihi, gıda yönetmeliğine uygunluğu, temizlik ve hijyen şartları ile satış ortamının uygunluğu gibi konuları da yine kontrol ediyor. Esnafımızda bu konuda çok duyarlı. Görevli personelimize gerekli konularda yardımcı oluyorlar. Kontrollerimizde gözle görülür bir aksaklıklarla karşılaşmadık. Sadece bir marketimizde son kullanım tarihi yeni bitmiş ürünlere rastladık bunları da tutanak ile toplayıp imhasını gerçekleştirdik” dedi.

Editör: TE Bilişim