CHP tarafından başlatılan kampanya kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Taksim ve Yenikapı mitinglerinde okumuş olduğu bildiriler halk desteği için imzaya sunuldu. İmza kampanyasına katılan vatandaşlar bildirileri okuduktan sonra bildiriye destek verdiğini belirterek imza attı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim mitinginde 10 maddelik bir manifesto okumuş ve okunan maddeleri mitinge katılanların oylarına sunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra İstanbul Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitle Mitingi’nde de yine 12 maddelik bir bildiriyle meydanda bulunan vatandaşlara hitap etmişti.
Kampanya ile ilgili bilgi veren CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu iki bildiri de de toplumsal uzlaşının, farklı görüş, inanç ve renklere gösterilmesi gereken saygının ve özellikle diyalog bağının güçlendirilmesinin demokrasi ve Türkiye açısından önemliliğine vurgu yaptığını hatırlattı.
CHP liderini okumuş olduğu her iki bildirinin de tüm yurttaşları kucaklayıcı, barış, birlik ve beraberlik mesajı veren bildiri olmasının yanı sıra devlet yönetiminde de adalet, liyakat ve laikliğin önemini vurgular nitelikte olduğunu belirterek,

“Ayrıca temel insan hak ve hürriyetine, özgürlük ve demokrasiye, Cumhuriyet’in temel nitelik ve değerlerine vurgu yapan bu bildirilere vatandaşımızdan destek istiyoruz. Bunun için bir imza kampanyası başlattık” dedi.
CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, imza kampanyasının 13 ilçede de başlatıldığını dile getirerek, Türkiye’nin normalleşmesi ve toplumsal birlik ve beraberliğin pekişmesi adına kampanaya imza atan yurttaşlarına da teşekkür etti.

CHP’NİN TAKSİM MANİFESTOSU
1- 15 Temmuz darbe girişmi parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. TBMM bombalanmış ama bombalar altında parlamento darbeyi püskürtmüştür. Bu girişimin sorumlularını kınıyor ve lanetliyoruz.
2- Bütün siyasal partiler darbe girişimine karşı çıkmış, demokrasi konusunda Türkiye'de tartışmasız bir ortak payda oluşmuştur.
3- Her türlü darbeye karşı çıkmak tüm demokratların demokrasiden yana olanların bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte ve her zaman ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi demeliyiz.
4- Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazanmıştır.
5- Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.
6- Bu darbe girişimi anayasada, yasama, yürütme ve yargı olarak yer alan güçler ayrılığı ilkesinin, demokrasideki denetleme işlevinin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur.
7- Balyoz, ergenekon gibi davalarda mağdur edilen insanların itibarlarının iadesi bütün siyasal partilerin gündeminde olmak zorundadır.
8- Girişim, devlet yönetiminin liyakata dayanması gerektiğini ortaya koymuştur. Devletin yapılanmasında, bilgi, birikim ve deneyim gibi ilkeler esas alınmalıdır. Devleti ele geçirme anlayışını tarihe gömmeliyiz.
9- İnancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin meydanlarında özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi, 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. Bu ülkenin insanları özgürlükçü demokrasiye layıktır. Türkiye darbe hukukundan arınmalıdır.
10- Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıya yönetilmez. Girişimde bulunanlar, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. İşkence, kötü muamele, tehdit, devleti darbecilerle aynı duruma düşürür. Buna izin verilmemelidir.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Yenikapı Mitingi’nde de aynı hususlara vurgu yapan 12 maddelik bir bildiri daha okumuştu.
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim