Etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayıp Baydiğin Fatih Camii İmam Hatibi  Mehmet Öksüz ’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra Aydıncık Müftüsü Dursun Sarı Kutlu Doğumun önemine değinerek,  “Bu Kutlu Doğum’da "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans konusunu işleyeceğiz. Umarım bu tema etkili olur” şeklinde konuştu.
Aydıncık Belediye düğün salonundaki Yozgat İl müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun konuşmacı  olarak katıldığı, Aydıncık Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansa, bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Poçanoğlu, konuşmasında, İnsanın kendisine karşı samimi kendisine karşı dürüst olması bütün samimiyetin başıdır. Poçanoğlu, Müslüman olarak bizler; ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, hoşgörünün en mükemmelini, erdemli her davranışı, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi" şeklinde konuştu. 
İl müftüsü Poçanoğlu, Ülke genelindeki kuraklık nedeniyle yağmur duası yaptı. Daha sonra ilçede öğrenciler arasında komposizyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini ilçe kaymakamı Nesim Işık, Belediye Başkanı Ahmet Koçak, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından hediyeleri verildi.
Kutlama programına İlçe Kaymakamı Nesim Işık, Belediye Başkanı Ahmet Koçak, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Aydıncık Eski Bld Bşk Ahmet Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, İlçe Müftüsü Dursun Sarı, İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Mahalle Köy Muhtarları, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim