Galata Çamlık Otelde düzenlenen yemeğe MMO Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel, MMO Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener, Yozgat Ticaret  ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık,  Türk Eğitim Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak,  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fuat Köksal, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Selcen Göksel Taştan, Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya,  sivil toplum kuruluşları, meslek yüksekokulu öğretim elemanları, Makine Mühendisliği öğretim elemanları, daire amirleri ve Yozgat MMO üyeleri katıldı.
Yemek sonrası açıklama yapan MMO Yozgat İl Temsilcisi  Tahir Demirel, oda olarak düzenledikleri iftar yemeğine katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, MMO olarak amaçlarının ülkemizin ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlamak ve bunun yanında üyelerinin mesleki anlamda birikimlerini artırmak ve sosyal haklarını savunmak olduğunu söyledi.
Demirel, “Bizlere düşen görev, kendimizi geliştirerek ülkemize daha faydalı bireyler olmaktır. Bunun için kişisel hesaplardan kurtulup, ben yerine biz deyip, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp birlikte, sermaye güçlerin iç ve dış taşeronlarla üzerimize oynadığı oyunu bozmalıyız. Şuurlu bir şekilde Türk-İslam Medeniyetine sıkıca sarıp çok çalışmalıyız. İçinde bulunduğumuz mübarek ayın bereketinden istifade ederek insanlık için dua etmeliyiz.” dedi.
Açıklamasında güncel konularada değinen Demirel, “Her gün Çin’de Uygur Türkleri, Myanmar’da  Sri Lanka’da Arakan Müslümanları, Kuzey Irak’ta Türkmenler, İsrail’de Filistinliler, Mısır ve Suriye’de Sünni Müslümanlar  katledilmekte, hemen hemen tüm dünyada Müslümanların oluk oluk kanı akmaktadır. Kimi bunu din adına, kimide Müslümanları yok etme adına yapmaktadır. Bizler en azından dualarımızla kardeşlerimizin yanında olmalıyız.
Malum ülkemizde sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Metropollerde bir sürü illegal olaylar olmakta, çeşitli şehirlerde rengini kanımızdan alan ve bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımız indirilmeye çalışılmakta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde çapulcular tarafından yol kesilip kimlik kontrolü yapılmaktadır. Bunun yanında Ağustos ayı içinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ülke huzurunu bozmadan adil bir şekilde yapılmasını, ülkemiz için hayırlı olanın başımıza gelmesini temenni ediyorum.” dedi.
“Rabbim, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan günlerinin hakkını vermeyi nasip etsin” diyen Demirel, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Kadir Gecesi'nin ülkemize ve dünya insanlığına sağlık, huzur, mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim