Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleşen Tübitak destekli bilim fuarına İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Gençlik ve Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer, Okul Müdürü Selim Yaman, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, tüm okullarda olduğu gibi Cumhuriyet Ortaokulu’nunda açtığı bilimsel sergiyle öğrencilerin kabiliyetlerini, yeteneklerini ve bir dönem boyunca yaptıkları ilmi çalışmaları ortaya koyduğunu dile getirdi. 
Kuş açılan sergideki stantları tek tek gezerek, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları ve projeleri hakkında detaylı bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, bu tür sergilerde önem verdikleri noktanın çocukların yeteneklerinin sergilenmesi olduğunu ifade etti. 
Kuş, “Yavrularımızın emeklerini önemsiyoruz ve değer veriyoruz. Biz olaya böyle bakıyoruz. Ortaya çıkan eserin şekli ve yapısından ziyade yaş oranlarına göre beceri kazandırma sergisidir bunlar” diye konuştu. Saim Kuş, “Bir emek sergilemişler ve ortaya güzel çalışmalar çıkmış. İdaremize ve okul yöneticileri ve velilere teşekkür ediyoruz. Ortaklaşa düzenliyorlar çünkü. Ekip olarak mutlu sona ulaşarak velilerimiz ile aynı mutluluğu yaşamakta amaçlarımızdan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim