Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın seçim öncesi açıkladığı projelerden bir tanesi olan ‘Her Mahalleye Konak’ projesinin ilki Eskipazar Mahallesi ile Şeyhosman Mahallesi’nin kesişme noktası olan eski İŞGEM Merkezi bölgesinde inşa edildi. Tarihi görüntüsünün yanı sıra modern iç yapısı ile dikkat çeken mahalle konağını Başkan Arslan ile ziyaret ettik. 
Gazetemiz Yazıişleri Müdürü Tarık Yılmaz ve İnternet Editörümüz Mustafa Teker ile birlikte Eskipazar Mahallesi’ndeki Zarife Nine Konağı’nı ziyaret eden Arslan, konakların tüm kadınların istifadesine açık olduğunu duyurdu.
Arslan, seçim çalışmaları sırasında gündeme getirdiği projelerden bir tanesinin ‘Her Mahalleye Konak’ çalışması olduğunu hatırlattı. 
Bu konakların mahallenin her türlü sosyal ihtiyacına cevap verebilecek tarzda düzenlenen yapılar olarak inşa edilmeye başladığını kaydeden Arslan; “Bunlardan bir tanesini de Eskipazar ve Şeyhosan Mahallesi’nin ortak kullanacağı kesişme noktasında yaptık. Zarife Nine Konağı, son derece fonksiyonel bir konak oldu” dedi. 
“Küçük ama o mahallenin ihtiyacına rahatlıkla cevap veriyor. O mahallenin hatta başka mahallenin insanları da fırsat buldukları takdirde kına gibi, söz gibi, günü gibi, sohbet programlarını ücretsiz olarak yapabiliyorlar” diyen Arslan; “Bunların hiçbiri olmasa bile evinden çıkan bir kadın burada oturup, çayını sohbet edip gidebiliyor. Çocuklar için de bahçesinde oyun alanı düzenledik.. Anneler konakta otururken çocukları da parklarda oynayabiliyor. Son derece fonksiyonel bir konak oldu. Bu konakları Yozgat’ın bütün mahallelerinde yaygınlaştıracağız. Başka konaklarımız da var ama mahalle konaklarımız olarak bu projeyi hayata geçirdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim