Merkez Mahallesi İhtiyar Kurulunda 1. azası Osman Erol, beldenin bütün bölgelerine kanalizasyon yapılmasına karşılık kendi mahallelerinde bu çalışmanın yapılmadığını belirterek, ''Bölgede ikamet eden evlerin bir çoğunun tuvalet ayakları sokaklara akıyor, çocuklarımız da buralarda oynuyor. Lağım suyunun aktığı yerin biraz ilerisinde mahalle sakinlerinin yararlandığı bir çeşme var. Suyu da çok güzeldi. Son günlerde bu suyu kullanan ailelerin çocuklarında karın ağrısı gibi rahatsızlıklar görüldü'' dedi.
     Çocukları muayene eden doktorun, rahatsızlığın içtikleri sudan kaynaklandığını söyleyince çeşme suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı anlaşıldığını söyleyen Erol, ''Belediyemize konuya ilişkin şikayetlerimizi bildirdiğimizde bize, şu an için belediyenin kanalizasyon yaptıracak ekonomik gücünün olmadığı, yeni bir proje yaptırıp sorunu çözecekleri söylendi. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? İlgililer birkaç çocuk öldükten sonra mı önlem alacak'' diye konuştu.
     Çeşmeden su almaya gelen belde sakini bayanlar da evlerinde şebeke suyu bulunduğunu, çeşme suyunun daha sağlıklı ve güzel olması nedeniyle bu suyu kullandıklarını ama son dönemlerde çeşme suyunu içen çocuklarında ishal, kusma ve karın ağrısı gibi rahatsızlıkların görülmesi üzerine durumu ilgililere bildirdiklerini kaydettiler. Belencumafakılı beldesi Belediye personelinden Sami Aksoy ise Beldede kanalizasyon sorunu olduğunun doğruluğuna işaret ederek bu durumun siyasi nedenlerden kaynaklandığını dile getirdi.
     Belediye Başkanı İhsan Telli ise bu durumun kendisinden önceki belediye başkanı döneminden beri geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Biz burada gerekli çalışmalarımızı yaptık. Projesini hazırlattık ancak burası için henüz paramız yok, ödenek geldiği anda 2011 yılı içerisinde burasını yaparak tamamlayacağız.''
Editör: TE Bilişim