Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaaddin Özdemir ile müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı kamp programı renkli görüntülere sahne oldu. Programda çocuklara tarım ürünleri yerinde anlatılırken, çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Program sonunda Özdemir, çocuklara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verdi. 
Bakanlığın 4’üncü sınıf öğrencileri için düzenlediği ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’nı Yozgat’ta da üç gün süren programla gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir; 
“4’üncü sınıf öğrencilere yönelik doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazındırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda teknolojileri, gıda güvenirliği tarımda ve beslenmemizde bakliyatların önemi hakkında bilgiler verildi. Verimli bir program oldu. Çocuklarımızın toprağı tanıyarak, tarımın anlamını bilerek yetişmelerini istiyoruz. Üç gün süren programı bu amaçla dolu dolu geçirdik” diye konuştu. 
4’üncü sınıf öğrencileri program boyunca sırasıyla; Et ve Süt Kurumu’nu, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Uygulama Bahçesi, Musabeyli Köyü Tarla Ziyareti ve Este Tarım Hayvancılık İşletmesi, Yerköy TMO ve Herican Yoğurt İmalathanesi, Sorgun Pankobirlik ve sera, Yimpaş Fabrikalar sahası potanik park ziyaretleri gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim