Yozgatlı boyacı Mustafa Çapaoğlu, 2 ay önce gittiği Libya'da çıkan halk isyanının ardından tahliye operasyonuyla uçakla Dalaman Havalimanına getirilen Türk kafilenin arasındaydı, Boyacı uçaktan inince tutuklandı, Nedeni ise 3 bin liralık kredi kartı borcunu ödemediği için hakkında verilen 3 ay hapis cezası… Yozgat'ta oturan evli ve 5 çocuklu boyacı ustası Mustafa Çapaoğlu (44), 2 ay önce bir inşaat şirketi ile anlaşarak Libya Trablus'a çalışmaya gitti. Libya'da 42 yıllık diktatör Kaddafi'ye karşı 15 gün önce çıkan halk isyanı nedeniyle Türkiye tarihinin en büyük tahliye operasyonunu başlatarak vatandaşlarımızı getirmeye başlamıştı.

            Mustafa Çapaoğlu, beraberindeki Türk kafîlesi ile birlikte geçen Cuma askeri kargo uçağıyla Muğla'daki Dalaman Havalimanı'na geldL Uçaktan inenlere yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunda

            Mustafa Çapaoğlu hakkında kredi kartını borcunu ödemek için verdiği tahahüdü ihlal ettiği' için kesinleşmiş 3 ay hapis cezası olduğu belirlendi.

            Mustafa Çapaoğlu tutuklandı. Kardeşi Mustafa Çapaoğlu'nun bir süre önce soyadını değiştirdiğini anlatan Bekir Demirel, "Kardeşim 3 bin liralık kredi kartı borcunu ödemek için Libyâ'ya gitti. İki aydır da parasını alamamış. Bir oğlu kan kanseri. Ailesi zor durumda. Ne olur devlet kardeşime yardım etsin" dedi.

Editör: TE Bilişim