İl Başkanı Harun Lekesiz, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile 2015 yılında yapılması planlanan genel seçimler öncesi AK Parti’de kongre sürecinin başladığını açıkladı.
Gerçekleştirilecek olan 5’inci olağan kongre takviminin 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacağını belirten Lekesiz; “22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki sürecin tamamlanmış olacak. 5’inci olağan kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimledir” dedi.
Sonraki süreçte kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında ilçe kongrelerinin yapılacağını kaydeden Lekesiz, şu bilgileri verdi:

“22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında il kongreleri gerçekleştirilecektir. Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan seçilmesi ile yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılmıştır. Türkiye bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşe Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yek vücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. 5’inci Olağan kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”
Basın toplantısına İl Başkanı Harun Lekesiz’in yanı sıra, Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altınok, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Sönmez ve partililer katıldı.

Editör: TE Bilişim