Hafta sonu Çamlık Galata Otel’de yapılan genel kurula Niğde, Kayseri, Nevşehir ve Yozgat’tan Eczacılar Odası Başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 143 delegenin katıldığı Olağan Genel Kurula tek aday olarak katılan mevcut başkan Harun Lekesiz güven tazeleyerek başkanlığa seçildi.
    Cumartesi ve Pazar iki gün süren genel kurulun ilk günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış ve yoklamanın ardından divan oluşturuldu. Yönetim kurulu faaliyet ve mali raporlarının okunmasının ardından denetleme kurulu raporları okunarak, görüşüldü.
    Genel kurulda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan 497uncu Bölge Yozgat Ezacı Odası Başkanı Harun Lekesiz, dünyada her geçen gün değişen dengelerden bahsederek başladığı konuşmasında mesleğin geleceği adına tavsiye ve bakış açılarını paylaştı.
    Eczacıların kamuoyu güvenilir ve kaliteli ürünleri sunmak gibi önemli bir görevinin bulunduğuna vurgu yapan Lekesiz; “Bununla birlikte toplum sağlığının ve birey sağlığının korunması için ilacı merkeze koyan ve ilacı önceleyen bir anlayışıyla hizmet çeşitliliği oluşturulmaz.
    Ülkemizde nüfusun yaşlanması, kronik hastalıkların varlığı ve halkımızın sağlık bilincinin yükselmesi eczacıya olan ihtiyacı artırmaktadır” dedi.
    Eczanelerin bazı hastalıkların erken tanısının yapılabileceği ve hastaların tedavilerinin takip edilebileceği merkezler haline getirilmesi gerektiğini vurgu yapan Lekesiz; “Eczanelerin birinci basamak sağlık kuruluşu olduğu hukuki alanda da geçerlilik kazanmalıdır. Bu düzenlemeler yapılıncaya mevcut yasalar içerisinde farmasötik bakım hizmetlerini eczanelerimizde vermek suretiyle bir fiili durum oluşturmak daha hızlı yol almak katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından 5’er asil 5’er yedekten oluşan oda yönetim kurulu, büyük kongre delegeleri ve oda haysiyet divanı ve 3’er asil 3’er yedek üyeden oluşan oda denetleme kurulu seçildi.
    Genel kurulun ikinci gününde kongreye tek aday olarak katılan Eczacı Harun Lekesiz güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen isim oldu.
Editör: TE Bilişim