Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına düşen ateş tüm şehri yakıp kavuruyor. Son üç ayda verdiği 4’üncü şehidin acısını yaşayan binlerce Yozgatlı ihanete bayrak açtı sokaklara döküldü.
    Öğle saatlerinde şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş burada terör örgütü aleyhine sloganlar attıktan sonra yürüyüşe geçti. Kadın ve çocukların da katıldığı yürüyüşün Lise Caddesi istikametinde vatandaşlar ve şoförler de destek verdi.
    Ellerinde Türk bayrakları ile cadde boyu yürüyen yaklaşın 2 bin kişilik kalabalığa Otobüs Terminali istikametinde yaklaşık bin kişilik bir grup daha katıldı.
    Tekrar cadde boyu yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na gelen kalabalığa hitaben konuşan Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş; “Dün gece itibari ile 26 vatan evladımızı kör kurşunlara vatanımızın birliği, milletimizin dirliği ve bununla beraber milliyetçi ve muhazafakar bir toplum için gencecik hayatlarını vatan toprağına geride analarını, eşlerini, çocuklarını bırakarak bu vatan için gözlerini yummuşlardır” dedi.
    Vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edenlere de sert bir şekilde yanıt veren Gülbaş; “Her şeyden önce şu çok iyi bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde bu vatan toprağında yaşayan insanlar Türkiye Cumhuriyeti’ne biat edeceklerdir. Aksi bir durumu teşkil ettirecek olan insanlar günü ve zamanı geldiğinde Türk’ün en kuvvetli tokadını yiyeceklerdir. Yozgat halkı, ülkemizin geleceği olan genç beyinler birliğimizi ve dirliğimizi hiç kimseye rant veyahut farklı yollarla peşkeş çekmeyeceğimizi göstermek için, vatan toprağının satılım olmadığını göstermek için milliyetçi ve muhazafakar bir toplum olduğumuzu belirtmek için, şehitlerimizin ruhunu yad etmek için bu gün Yozgat’ımız da bir yürüyüş düzenledik. İnanıyorum ki değerli büyüklerimiz hayat dünyasından çıkarak ülkemizin gerçeklerini görecek ve buna yakışır bir şekilde mücadele edecektir” diye konuştu.
    Gülbaş’ın konuşmasının ardından meydanı dolduran kalabalık grup İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

Editör: TE Bilişim