Atatürkçü Düşünce Derneği Yozgat Gençlik Kolları ülke genelinde son zamanlarda Atatürk İlke ve İnkılaplarına saldırılar yapıldığını ve bu doğrultuda da emperyalist kapitalist kimliğe bürünmüş siyasilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün barışçıl politikalarını hiçe saydığını belirtti.
“Türkiye böyle günlerdeyken Atatürk’ün Yozgat’a gelişinin 90’ıncı gününü kutlamaktayız” diyen Yozgat ADD Gençlik Kolları “Atatürk  90 yıl önce bugün  yani 15 Ekim 1924 tarihinde yağmurlu bir günde Yozgat’a gelmişti. Yozgat halkı havanın soğuk olmasına rağmen atalarını en içten duygularıyla beklemekteydiler.  Atatürk Yozgat’a otomobillerle geleceği için endişeler vardı,  tabi bu esnada dönemin Yozgat valisi Aziz Bey  : ‘ Yozgat halkı bu büyük kurtarıcıya bugün bu gece aralarından göremezse gözüne uyku girmez hareket edelim ‘ demişti.
Öğleden sonra hareket ettiler. Gece geç vakitte Yozgat’a geldiler. O gece yediden yetmişe Yozgat ayaktaydı. Hem de yağmur altında... Herkesin elinde bir fener vardı. Birkaç yüz atlı şehrin dışında Atatürk’ü karşılayıp bir ışık seli Elekçi Yokuşundan Yozgat’a aktı.Atatürk eşi Latife hanım ve arkadaşları geceyi Sakarya ilkokulunda geçirdiler. Ertesi gün Atatürk doğruca beraberinde Yozgat milletvekilleri olduğu halde halka çok yakın olarak ve halkın alkışları ‘’ çok yaşa Büyük Gazimiz ‘’ dilekleriyle yürüyerek hükümet konağına geldiler. Atatürk alınan geniş güvenlik önlemlerini görünce :  ‘’ KALDIRIN ÖNLEMLERİ, BU İLİN ÇOCUKLARI KURTULUŞ SAVAŞINDA KANLARI İLE GERÇEK KİMLİKLERİNİ GÖSTERDİLER ONLARDAN BANA ZARAR GELMEZ. ‘’  diyerek  Yozgat halkına ne kadar  değer verdiğini de göstermiştir” açıklamalarında bulundu.
Editör: TE Bilişim