Yozgat'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi.

     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Yozgat Kız Kuran Kursu tarafından düzenlenen ve geliri Kur'an Kurslarına bağışlanacak olan kermes Vali Necati Şentürk'ün eşi Sevim Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in eşi Neriman Başer yaptı.

     Öte yandan kız Kuran kursunun hocaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda kadınlara yönelik bir program yaptı.

SORGUN'DA YENİDOĞANLARA ALTIN

                Sorgun'da İlçe Müftüsü Fikret Ekinci başkanlığındaki heyet Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, hastalara dua kitabı ve gül dağıttı, yeni doğan 7 bebeğe ise altın altın hediye etti.

     Müftü Ekinci, beraberindeki heyetle birlikte Başhekim Dr. Şevket Bağcı ile görüşüp, Doğum Servisine geçerek, dün geceden itibaren dünyaya gelen 7 çocuğa birer altın taktı.

     Çocuklara ezan okuyarak isim de veren Ekinci burada yaptığı açıklamada, iki Cihan Sultanı Peygamber Efendimizin M.Ö. 571 yılında doğduğu günün haftası olan bu haftayı adına yakışır bir şekilde kutlamak için bir çok etkinlik düzenlediklerini hatırlattı. Ekinci, ''Etkinliklerimizin son gününde de hastalarımızı ziyaret edip, dua kitapları ve gül dağıttık. Yeni doğan çocuklarımıza Peygamber Efendimizin ismi olan Mustafa, Muhammed ve eşi Hatice Anamızın isimlerini koyduk. Allah onlara uzun ve hayırlı bir ömür ihsan eder inşallah'' dedi.

YERKÖY'DE KONFERANSA BÜYÜK İLGİ

                Yerköy Müftülüğü'nün Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte ''Kutlu Doğum Haftası'' kapsamında düzenlediği konferans büyük ilgi gördü.

     Belediye Düğün Salonundaki konferans merkez cami İmam Hatibi tarafından okunan aşr-şerif ile başladı, öğrenciler şiir okuyup, müzik dinletisi sundu.

     Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, ''Peygamberin Merhameti ve Merhamet Eğitimi'' konulu konferans verdi.

     Konferansı Kaymakam Bayram Gale, Ziraat Odası Başkanı Y. Bahri Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı H. Salih Turan da ilgiyle izledi.

MHP'DEN KUTLAMA

                MHP Yozgat İl Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, ''İnsanlığı, yaşadığı dünyada karanlıklardan kurtarmak, doğru yolu göstererek manevi rahatlığa kavuşturmak amacıyla gönderilmiş olan Yüce Peygamberimizin(SAS) dünyaya gelişinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftasını yaşamanın sevinci içerisinde bulunmaktayız'' dedi.

     Sarıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürdüğünü, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktardığını belirtti. İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir iklimi tebliğ ettiğinin altını çizen Sarıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

     ''Kutlu Doğum Haftasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini anarken, O'nun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya ve bütün bunları özünde barındırdığı dinamizmi içinde çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz.  Bugün manevi bir arayışa yönelmiş insanlık için, muhteşem bir ahlak ve medeniyet modeli olan yüce dinimizi, insanlığa kurtuluş umudu olarak göstermek her Müslümanın yapması gereken en ulvi vazifedir.

     Bu duygu ve düşüncelerle, Türk ve İslam dünyasının, Peygamberimizin eşsiz ahlakını ve kutlu tebliğini özümseyerek; medeni, toplumsal bir yükselişi ve manevi aydınlanmayı başlatmalarını diliyor, Kutlu Doğum Haftasının yeni bir uyanışa vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.''

Editör: TE Bilişim