O uzun yol kamyon şoförü. Düğününü sokak köpeklerinin içinde yapacak kadar yüreği merhamet dolu Osman Kaplan, şehirler arası yolculuklarında ise soğuk kış günlerinde yiyecek bulamayan kuşlar için çam altlarına yuva yapıyor yanlarına da yemler bırakıyor.

Kaplan'ın yemlikleri kendine özel. Rulo üzerine fındık ezmesi süren Kaplan, üzerine buğday ve yem sürüyor. Daha sonra ise kuşların üzerine basarak yemleri yemesi için ince dallar takıyor.
Kaplan, kendi kaptığı kuş yuvalarına ise sevdiği insanların isimlerini yazarak yaptığı örnek davranışa farklı bir anlam kazandırıyor
Hayatını uzun yol şoförü olarak kazanan Osman Kaplan, İç Anadolu bölgesinin her şehrini gezdiğini, şehirler arasında ağaç sayısının yetersiz olmasından dolayı kuşların sığınabileceği yerlerin çok az olduğunu söyledi. 

Kuşların konaklayacağı ağaçların azlığından dolayı kuş yuvaları yapmaya başladığını belirten Kaplan; “Hem kamyon kullanıyor gün de iki üç şehir geziyorum hem de  uykumdan fedakarlık yaparak kuş yuvası yapıyorum. Mutluyum böyle” dedi. 

Soğuk kış günlerinde kuşların sığınacak ve karınlarını doyuracak yerler bulamadığını söyleyen Kaplan, kendi üretimi  basit ama soğuktan koruyacak yuvaları yaparak yemlikleri ile birlikte çam altlarına astığını belirtti. 
Yaptığı kuş yemlerinin özellikleri hakkında da bilgi veren Kaplan, şunları söyledi: 

“Kış geldi, kuşların sığınak yerleri çok az ve maalesef karınlarını doyuracak bir yer bulamıyorlar. Ben de onlar için basit ama soğuktan koruyacak yuvalar astım. Sonra karınlarını doyura bilmeleri için fındık ezmeli yuvalar hazırladım, astım. Gittiğim her şehirde aynısını yapıyorum. Elimden geldiğince kediler, köpekler, kuşlar olsun bir şey yapmaya çalışıyorum. Yuvalar maliyetli ama değer helali hoş olsun” dedi. 
Yaptığı kuş yuvalarının çalınmasından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Osman Kaplan, kuş yuvalarını korumak için çareyi ağaçların altında ‘Allah rızası için kuş yuvalarına dokunmayın’  yazısında bulduğunu ifade etti. 
Kaplan; “Kuş yuvalarını yemliklerini dahi bazı kişiler çalıyorlar. O yüzden asmak zorunda kaldım. Aslına buna hiç gerek yok ama kuşun rızkını bile alıyorlar evini bile bozuyorlar o bizi üzüyor. Keşke yapmasalar çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim