Akdağmadeni İlçe Tarım Müdürlüğü, vatandaşları kuş gribine karşı uyardı.
     Akdağmadeni İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kuş gribinin göçmen kuşların göç etmeye başlaması nedeniyle hayvan sağlığı ve halk sağlığını tehdit etmeye başladığı belirtildi.
     Bu çerçevede kümes hayvanlarının, yaban kuşlarıyla temaslarının önlenmesi, oluşabilecek riskleri asgariye indirmek amacıyla bir takım önlem alınması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Aile tipi hayvancılık işletmelerinde; kaz, ördek gibi suda yaşamaya ihtiyaç duyan kümes hayvanları ile tavuk, horuz, hindi gibi suda yaşamaya ihtiyaç duymayan kümes hayvanları aynı kümeste bulundurulmamalıdır. Kanatlı hayvanların bakım ve beslenmesini yapan kişiler koruyucu tedbirler almalıdır. Kümesteki hayvanlardan yarısı yada yarısından fazlası öldüğü, kanatlı hayvanlarda sakal, ibik ve göz çevresinde şişlik, morarma, burun deliklerinden gri renkte kan ve akıntı gelmesi, solunum güçlüğü görüldüğü durumlarda ilçe tarım müdürlüğüne haber verilmelidir.''
     Hastalık şüphesi olan hayvanlarla direkt temastan kaçınılması, özellikle çocukların uzak tutulması gerektiği, kümes hayvanlarının kesinlikle kümeslerde kapalı tutulması gerektiği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim