Kurbanlıklar Bozok yaylasından

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, kurban bayramı öncesinde besicilerin hazırlıklarını tamamladığını, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyükşehirleri 40 bin civarında kurbanlığın götürüleceğini söyledi.

Kurbanlıklar Bozok yaylasından

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, kurban bayramı öncesinde besicilerin hazırlıklarını tamamladığını, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyükşehirleri 40 bin civarında kurbanlığın götürüleceğini söyledi.

04 Eylül 2014 Perşembe 07:00
456 Okunma
Kurbanlıklar Bozok yaylasından
Yozgat'ta besiciler, Bozok Yaylası'nda otlattıkları hayvanlarını Kurban Bayramı öncesinde ahırlarına getirip, kurbanlık olarak satacakları hayvanları belirleyip, görücüye çıkarttı. Büyükşehir belediyelerinin kurban satış alanlarını belirlemesinin ardından Yozgat'tan kurbanlık sevklerinin de başlayacağı bildirildi.

Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hacı Selvi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yozgat'tan büyükşehirlere 40 bin civarında büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvanın sevk edileceğini bildirdi.  Selvi, Yozgat'ta kurbanlıkların yaylalarda otlanarak beslenmesi, ilgili kurum tarafından besi hayvanlarının sürekli sağlık kontrolünden geçirilip, aşılarının zamanında yapılması nedeniyle kurbanlıkların hem sağlıklı hem de etinin daha lezzetli olmasından ötürü büyükşehirlerde tercih edildiğini kaydetti. Türkiye'nin en kaliteli ve organik kurbanlıklarının Yozgat'tan çıktığına vurgu yapan Selvi, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri rutin kontroller yaparak, hayvan hastalıklarına karşı zamanında da aşılama yapmaktadır. Bozok Yaylasının bitki örtüsü besicilik için oldukça elverişli. Besicilerimiz genel olarak hayvanlarını yaylada otlatmakta, bu da hem yem maliyetini düşürmekte hem de hayvanın et ve süt kalitesini artırmaktadır'' dedi.

Yozgat'tan her yıl yaklaşık 25 bin büyükbaş, 15 bin civarında da küçükbaş hayvanın Kırıkkale, Kayseri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa gibi illere kurban bayramı öncesinde sevk edildiğini kaydeden Selvi, farklı illerden büyük şehirlere götürülen kurbanlıklar içerisinde en erken Yozgat'tan götürülen kurbanlıkların satıldığını, bunun nedeninin de et verimiyle birlikte kalitesinin de yüksek olmasından kaynaklandığının altını çizdi.

Son Güncelleme: 03.09.2014 15:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol