Aydıncık İlçesinde besiciler yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarının netleşmeye başladığını söyledi. Buna göre büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 3 bin 500 TL'den başlayıp 7 bin TL' ye kadar yükselirken, küçük baş fiyatı 500 ile 650 TL arasında değişiyor.
    Bu yıl artan et fiyatlarından dolayı kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğunu belirten besici Mustafa Taşdemir, "Aydıncıkta yıllardır besicilik yaparak, evimin geçimini sağlıyorum. Bu yıl et fiyatlarının yüksek olması kurbanlık fiyatlarını çok etkiledi. Bu yüzden bayrama 1 ay kala vatandaşlar şimdiden kurbanlıklarını almak için fiyat araştırmasına girdi." dedi.
    Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarının şimdiden belirlendiğini ifade eden Mustafa Taşdemir, "Benim 70 tane büyükbaş, 50 tane'de küçükbaş kurbanlığım var. Büyükbaş kurbanlıları üç gruba ayırıyoruz. Küçük, büyük ve orta olarak ayırdığımız bu hayvanlardan iki kişilik olan küçük gruba, 3-4 kişilik dediğimiz orta gruba 5-7 kişilik ise büyük gruba girmektedir. Fiyatlar ise 3 bin 500 TL'den den başlayıp 7 bin TL' ye kadar yükselmektedir. Kurbanlık koyun ise 500 ile 650 TL arasında değişiyor. Kurban Bayramına bir ay kadar bir zaman kaldı. Şu an için kurbanlık satış fiyatları belirlendi. Ben o güne kadar fiyatların değişeceğini zannetmiyorum. Aksine bayrama birkaç gün kala daha da yükseleceğine inanıyorum. Zaten vatandaşlarımız da kurbanlıklarını şimdiden almak istemelerinin sebebi de fiyatların kurbana yakın artacağı düşüncesinden kaynaklanıyor." diye konuştu.
    Muzaffer Korkmaz isimli diğer besici ise 2010 yılı kurbanlık fiyatlarının yüksek olacağını belirterek, şöyle konuştu: "50 tane büyükbaş kurbanlığım var. Türkiye'de et fiyatının yüksek olması tabiî ki kurban fiyatlarına da yansıyacak. Kurbana bir ay kadar bir zaman kaldı. Vatandaşlarımız şimdiden kurbanlıklarını temin etmek için bizlere geliyor. Şuana kadar 8 tane kurbanlık sattım. Kurbanlıkları bayrama 10 gün kala Ankara'ya götüreceğim. Çünkü Büyükşehir olduğu için talep daha fazla oluyor. Bayrama 2-3 gün kala elimizdeki kurbanlıkların tamamını satıyoruz. Biz besiciler yıllardır bu işi yaptığımız için büyük illerimizde hazır olan müşterilerimiz var. Her yıl kurbanlıklarını bizden alıyorlar."
    Kurbanlığını bu yıl erken almak istediğini ifade eden Necati Yalçın isimli vatandaş, kurbanlık almak için besicileri gezdiğini belirterek, "Biz her yıl babam ve kardeşimle birlikte kurbanımızı kesiyoruz. Bu yıl önceki yıllara göre biraz et pahalı dolayısıyla bu da kurban fiyatlarına yansıdı. Bende kurbana yakın fiyatlar biraz daha yüksek olur endişesiyle şimdiden almak istedim. Bu yüzden hesabımıza hangisi uygunsa onu alacağız." dedi.
Editör: TE Bilişim