Mevcut binanın yıkılmadan yenilenmesi ve tadilatı doğrultusunda komple onarımdan geçen binada yüklenici firma binada ki tadilat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İnşaat çalışmalarının devam ettiği binanın bütün tesisatları ve katlarında yenileme çalışmaları yapılırken, binanın yaklaşık 260 günde tamamlanarak teslim etmesi planlanıyor. Modern bir yapıya kavuşması için yapılan çalışmalar kapsamında mevcut iskelet yapısı korunan bina sil baştan komple onarımdan ve  tadilattan geçirildikten sonra daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacak.

Öte yandan İl Kültür Müdürlüğü önünde bulunan boş araziye de bina için yeni bir terfi hattı kurularak binanın su ihtiyacı buraya yapılacak depo ile giderileceği belirtildi. Daha önce İl Defterdarlığı binası olarak inşa edilen ancak çürük olduğu gerekçesiyle yıkılan binanın boş arazisine yapılacak su deposunun ise üzerinin yeşil alan olarak değerlendirilebileceği belirtilirken, boş arazinin farklı projelerle de değerlendirilebileceği ve henüz nihai karar verilmediği de ifade edildi.

Editör: TE Bilişim