Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, geçen yıl Mart ayında yaptığı açıklamada, Yerköy Kültür Merkezi'nin, Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılmak üzere Bozok Üniversitesi'ne devredilmesine dair protokolün Kültür Bakanlığı tarafından onayladığını bildirdi.
    Yüksek okulun kısa bir süre sonra açılacağı bildirildi. Rektör Varinli, yüksek okulda nitelikli yargı mensupları yetiştireceklerini söylerken, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu da, yüksek okulu Yerköy'ün kurtuluşu olarak gördüklerini ifade etti.
    Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve beraberindeki işadamı heyeti Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'yi makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmeye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gülümser, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Abdullah Şengönül ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Dç. Dr. Hayrullah Yazar da katıldı.
    Ziyarette, Yerköy İlçesi'ne kazandırılan ve kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun genel durumu konuşuldu.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, “Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun hizmete girmesi, ilçede eğitim düzeyinin yükselmesi, sosyo ekonomik anlamda gelişmesine vesile olacak. Bizler de tecrübeli akademik kadromuzla nitelikli yargı mensupları yetiştireceğiz” dedi.
    Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, “Yerköy'ün kurtuluşu olarak gördüğümüz Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette Yerköy heyeti, yüksek okulun eksikliklerinin giderilerek bir an önce hizmete açılması için destek vereceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim