Belediye Başkanı Kazım Arslan önceki yıllarda İşadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan ve belediye tarafından güvenlik ve risk faktörleri nedeniyle yıkımı gerçekleşen kulelerin yıkım gerekçesi hakkında detaylı yazılı açıklama yaptı.

Kazım Arslan söz konusu kuleleri bağlayan kemerin daha önce çatladığını ve bundan dolayı ortada yer alan kemeri yıktıklarını belirterek “Akabinde birbirlerinden bağlantısız kalan kulelerde oturma devam etmiş sağ tarafta bulunan kulede zeminde oturma kaynaklı dış cephesindeki yöresel taşlarda açılmalar meydana gelmiştir. Sol tarafta bulunan kulede ise yine oturmadan mütevellit bağlantı noktalarında boyuna çatlaklar ve doğal taş kaplamasında açılmalar olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Söz konusu kulelerin mevcut durumlarıyla tehlike arz ettiğini ve kulelerin hemen yanıbaşında binlerce öğrencinin eğitim gördüğü bir okul bulunduğunu da hatırlatan Arslan; “Söz konusu yapılar bu durumları ve okulların hemen yanında bulunması ve eğitim - öğretim yılının başlayacak olması sebebiyle binlerce çocuğumuz açısından hayati tehlike arz etmektedir.
ayrıca güzergah çok yoğun bir yaya ve araç trafiğine sahiptir. Bu yönden de ciddi bir tehlike söz konusudur.
Yine o bölgede yoğun bir şekilde devam eden Valilik, İHL, Spor Vadisi , konut vs. inşaatları sebebiyle yüksek tonajlı araçlar ve iş makineleri de tehlikeyi artırmaktadır.
Bu yüzden imar kanunun 39. maddesi uyarınca bu yapıların yıkılması gerektiği ve acilen uygulanması kanaatine varılmıştır” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: “HİZMET İÇİN YIKILDI “
Yozgatlı İşadamı Bilal Şahin, kendisi tarafından Bilal Şahin Mahallesi girişine yaptırılan kulelerin belediye tarafından yıkılmasına, "Bu kuleleri şehrimize hizmet ve hayır için yaptırmıştım, belediye de hizmet için yıktırdı" dedi.
Yozgat'ta başta eğitim olmak üzere çok sayıda hayır hizmetleri yapan Yozgatlı İşadamı Bilal Şahin tarafından 3 yıl önce yapılan kuleler yol genişletme çalışması kapsamında yıkıldı. Kulelerin yıkılmasına bazı vatandaşlar tepki gösterirken İşadamı Bilal Şahin, "Daha önceki belediye başkanı buraya kule yap dedi bende hayır ve şehrimize hizmet için bu kuleleri yaptırmıştım. Şimdi ise yol genişletme çalışması yapıldığı için belediye tarafından bu kuleler yıkıldı. Ben hayır için yapmıştım, belediye de yine hayır için yıktı. Benim tek üzüldüğüm nokta, belediye başkan veya yardımcılarının nezaketen arayıp burada bir çalışma yapılıyor, bu kuleleri yıkacağız dememesi ve üzerinde bulunan yazıların, kule üzerindeki alem ile hilalin sökülerek bize verilmesi gerekirdi" dedi.
Şahin,"Biz önceden olduğu gibi şimdide doğduğumuz, doyduğumuz topraklara hizmet borcumuz var ve bu borcumuzu ödemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim