Yozgatlı A.T. isimli yaşlı kadın yüzünün sağ bölümünde yaşadığı felç rahatsızlığı nedeni ile Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB polikliniğine başvurdu.

Yaşlı kadını muayene eden Yrd. Doç. Dr. Hakan Dağıstan, kulakta yabancı bir cisim tespit etti.Küçük bir operasyonla iç kulaktan çıkartılan böceğin kene olduğu ortaya çıktı.

Yrd. Doç. Dr. Hakan Dağıstan, hastanın kene ısırmasına bağlı olarak felç geçirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Dağıstan, bu tür bir vakanın ilk defa 2008 yılında Eskişehir’de yaşandığını belirterek; “Litaretörde bu tür bir vakaya rastlamak zor. Ancak bu hastamız tıpkı Eskişehir’deki vakada olduğu gibi kene ısırığına bağlı olarak felç geçirdi” dedi.

Dağıstan şunları söyledi: “60 yaşında bir kadın hasta. Polikliniğimize kulak ağrısı ve yüz felci şikayeti ile başvurdu. Yaptığımız muayenesinde sağ kulak dış kulak yolunda bir yabancı tespit ettik. Bunu çıkardığımızda kene olduğunu fark ettik ve buna bağlı yüz felci geçirmiş olduğunu düşündük. Çünkü rahatsızlığın başka herhangi bir sebebi yoktu. Hastamıza enfeksiyon hastalıkları kliniğine de danışarak gerekli tedavilere başladık. Bu durumu araştırdığımızda literatürde bununla ilgili çok fazla bilgi yok. Ülkemizde Eskişehir’de buna benzer bir vaka oluşmuş. Çok nadir rastlanan bir durum. Maalesef bizim hastamızın başına gelmiş bulunmakta.
Operasyon gayet rahat geçti herhangi bir zorlanma yaşamadık. Keneye dair herhangi bir kalıntı olmadı. Hasta bilmiyordu kenenin kulağında olduğunu.” 

Vatandaşları keneye karşı uyaran Dağıstan; “Vatandaşlarımıza keneye karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Özellikle bölgemiz insanları daha dikkatli olmalı. Gerekli önlem ve tedbirleri almaları, özellikle yeşil alanlarda, kırlarda, bahçelerde, tarlalarda dolaşırken keneye karşı dikkatli olmaları. Herhangi bir böcek ısırığı hissettiklerinde dikkat etmeleri ve hastaneye başvurmaları gerekmektedir” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim