Şehitler Fen Lisesi'nin hazırladığı 'İklim Değişikliği' projesi çerçevesinde Nisan ayında Yozgat'a gelmeleri planlanan ancak İzlan'da da patlayan yanardağın yol açtığı kül bulutları nedeni ile gelemeyen 5 farklı ülkeden öğrenciler rötarlı da olsa ziyaretlerini gerçekleştirdiler.
    Küresel ısınmanın insanlığı tehdit ettiği bir dönemde hazırladığı 'İklim değişikliği' projesi ile yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalarda bulunan Şehitler Fen Lisesi öğrencileri, Belçika, İspanya, Polonya, Macaristan ve Litvanya'dan gelen öğrencileri Yozgat'ta misafir ettiler.
    Şehitler Fen Lisesi Müdürü Mustafa Özel, Ulusal Ajans AB Projeleri'nden Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında 'İklim değişikliği' konulu 8 ortaklı projenin ortağı olduklarını söyledi.
    Projenin içeriği hakkında bilgi veren Özel; “Okulumuz adına yenilene bilir enerji kaynaklarını araştırdık. Rüzgar, Güneş, Termal ve Su enerjisiyle elektrik üretecek projeler yaptık, Amacımız yalnızca bu projeyi yapmak değil Türkiye'yi Türk kültürünü tanıtmaktır.
    Bunun için tarihi mekanlarımızı, camilerimizi tanıttık, bir program belirledik. Misafir çocukları ailelere yerleştirdik. Toplamda 20 misafirimiz var bunlardan 10'u öğrenci 10'u ise eğitimcidir. Misafirlerimiz bu proje için Belçika, İspanya, Polonya, Maceristan ve Litvanya'dan geldiler.
    20 Nisanda Yunanistan ve İtalya gelmişti normalde bütün misafirlerimiz 20 Nisanda burada olacaklardı fakat yanardağ patlaması nedeniyle gelemeyen ülkeler bu hafta geldiler” dedi.
   
Editör: TE Bilişim