Sevgi ve karşılıklı saygıyla; bir arada yaşamanın, birlikte geleceğe yürümenin muazzam cazibesi çerçevesinde bu zamana kadar hep beraber kutlanan bayramların bundan sonrada ayrışmaya ve bölünmeye geçit vermeden yine bir bütün olarak kutlanması gerektiğine işaret eden Duran Küçükduman açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.
    “Bayramlarımız insanlar arasında barışın ve dayanışmanın arttığı, akrabalık, dostluk ve arkadaşlık bağlarının pekiştiği toplumsal milli ve dini mukaddes günlerimizdir. Türk İslam Dünyasında geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin dini ve milli değerlerimizin gelişip güçlendiği bayramlar, insanlarımız arasında dayanışma ve kaynaşmanın da en güzel vesilelerinden birisidir.
Bu dini ve milli günlerde ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi, akraba eş dost ziyaretlerinin yanı sıra büyüklerimizin de hatırlanarak hayır dualarının alınması suretiyle insani vecibelerimizi yerine getirmede üzerimize düşen bir sorumluluktur. Sosyal hayatta toplumsal dayanışma bağlarının gelişip güçlenmesi açısından da önemli bir fırsattır. Bu vesileyle mübarek ramazan bayramının başta tüm İslam coğrafyası olmak üzere, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyor. Tüm Türk İslam Coğrafyasının bu bayramda dert, sıkıntı ve acılarının son bularak güler yüz ve huzur ortamında bir bayram geçirmesi dileklerimle mübarek ramazan bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim