Yozgat'ın Sarıkaya İlçesi Küçükçalağıl Köylülerinin kurduğu, düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle sıkça gündeme gelen Küçükçalağıl Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yine örnek bir birlikteliğe ev sahipliği yaptı.
Programa katılan gazetemiz köşe yazarlarından Rıfat Çakır, güleryüzleri, cömert ikramları, oyunları, halayları, dostluk ve muhabbetleriyle gittikleri her yeri şenlendirip, bulundukları her ortamı güzelleştiren, büyük-küçük herkese saygı, sevgi ve misafirperverlikte rakip tanımadan, birlik beraberlik adına en güzel duyguları yansıtıp, köyü ve köylülerini her yerde yücelten Sarıkaya Küçükçalağıllılar muhteşem bir piknik şöleniyle Ankara’ya damga vurduklarını söyledi.
Programa ilişkin izlenimlerini aktaran Çakır; “Küçükçalağıl Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin efsane başkanı İbrahim Ersoy, yönetim kurulundaki Seyit Özbaşı, Ergin Yıldırım, Nuh Bulut, Nizam Ertürk, Asım Ertürk Ve Menderes Pampal gibi birbirinden çalışkan arkadaşlarıyla, yoğurdundan, yufkasına, madımağından, tereyağsına  hepsini köylerinden getirerek ikram ettikleri leziz yiyeceklerle unutulmaz bir piknik havası yaşattılar. İstanbul Derneği Başkanı Habip Ertürk ve Yönetim Kurulununda katıldığı bu muhteşem organizasyona Türk Halk Müziğinin güçlü sesi TRT sanatçısı Nursen Keles ve ekibi ile ünlü halk ozanı Haydar Kemeç’te iştirak etti. Küçükçalağıl Köyünden Bilal Çalışkan, Asım Ertürk, Ali Ersoy, Metehan Bulut, sevilen öğretmen Mehmet Güler, Muharrem Saygılı, Yozgatlı Dernekler Federasyonundan Hikmet Selvi, Aydın Yılmazer, Mustafa Solmaz, Yusuf Solmaz, Özcan Saygılı, Gazeteci Yazarlar Büşra Yılmaz ve Fadime Ersoy gibi seçkin misafirlerin katıldığı programda konukları, Küçükçalağılın saygın büyüklerinden  Mehmet Bulut ve Hacı Osman Ersoy karşıladılar.
Programda, Küçükçalağıllı gençlerin tamamı halay tutarak, görenleri hayran bırakan muhteşem bir folklor gösterisi yaptılar. Sarıkaya ve köylerinin kültür ve geleneklerinin yaşatılması için Yozgat ve Türkiye genelinde tanıtım çalışmaları yapan Derekaplancı Derneği Başkanı İşadamı Adnan Yılmaz, Küçükçalağıl Köylülerindeki birlik ve dayanışmaya bakarken çok gururlanıyorum” dedi.
Dernek Başkanı İbrahim Ersoy da yaptığı konuşmada; “ Küçükçalaığıl Köyünden bir tane bile kötü insan çıkmaz. Hepsi birbirinden misafirperver, sofrası açık, vatansever, ülkesine, milletine, bayrağına ve inancına  samimi ve sadakatle bağlanarak hizmet üretip, uğruna çekinmeden canını bile verebilen sağlam karakterli insanların yeridir benim köyüm” dedi.
Habip Ertürk Başkan ise tüm köylüleriyle gurur duyduğunu, onlara hizmet ederken çok mutlu olduğunu söyledi.
Çiçeklerle ve berrak sularla süslü yemyeşil bir doğada, Seyit Özbaşı, Hacı Osman Ersoy, Halit Önen, Mendesers Özkan, Ferhat Özbaşı, Turgut Yozgat, Servet Sarıtaş, Mükremin Yıldırım, Rahman Ersoy, Fevzi Ersoy, Muhammet Bulut, Şuayip Ersoy, Sefa Ersoy, Mustafa Gargi, İbrahim Gargi, Aslan Ölmez, Erkan Yıldırım, Salih Gargi, Ercan Yıldırım, Arif Önen, Mehmet Önen, Hüseyin Bulut ve Cemil Bulut köylülerine ve misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, adeta evlerine gelmiş gibi gün boyu sürekli ikramlarda bulundular.
Yozgatlılar tarafından sevilen ve saygı duyulan bürokratlardanolan programın onur konuğu olan Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aytekin Karaca ise; başkan İbrahim Ersoy’un köyü ile ilgili güzel çalışmalarını ilgiyle ve takdirle izlediklerini, köyü ve köylüsü adına yaptığı tüm hizmetleri tüm derneklere örnek gösterdiklerini belirtti. 
Ayrıca, İbrahim Ersoy, konuşma yaptığı bir çok programda anlattığı Küçükçalağıl Köyünden Emrah Ölmez, Fahrettin Ünlü, Güngör Bulut gibi sofrası açık, gönlü zengin ve cömert insanları ve tüm Küçükçalağıl’ı nerdeyse tüm Ankara’nın tanıdığını söyleyerek; “bizde kendi insanlarımızı İbrahim Başkanımız gibi yürekten tanıtmalıyız” diye konuştu. 
İbrahim Ersoy ve yönetim kuruluna gönderilen kutlama ve tebrik mesajlarıyla bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve akademisyenler dünyanın her yerine dağılmış tüm Küçükçalağıllılara selamlarını ilettiler.
İbrahim ERSOY Başkanının zeki ve çalışkan Fadime Ersoy’un; “Dünyanın en güzel köyü Küçükçalağıl, en değerli ve en güzel insanları ise bizim köylülerimizdir” sözü büyük alkış aldı.
Havanın kapalı ve yağmur yağma endişesine rağmen Küçükçalağıllılar ve misafirleri sabahın erken saatlerinden, akşamın geç saatlerine kadar ayrılmadan bol bol sohbet ettiler, oyunlar oynadılar ve seçkin sanatçılardan müzikler dinlediler. İftar, arabaşı, piknik, gezi ve tüm organizasyonları renkli geçen Küçükçalağıllılar Türkiye’de en çok tanınan Yozgat köyü olarak biliniyor.
Haber:  Büşra YILMAZ – Fadime ERSOY

Editör: TE Bilişim