Kadışehri İlçe Kaymakamı Ali Doğan’ın hayata geçirdiği projeler ilçenin sosyal ve ekonomik hayatına olumlu yönde tesir ediyor. 2012 yılında ‘Yılın Kaymakamı’ ödülü Doğan, ortaya koyduğu projelerle hem ödüle layık olduğunu gösterdi hem de Kadışehri İlçesi’nin kaderinin etkileyecek önemli çalışmalara imza attı.
İlçenin problemlerini çözmek için yatırımlara ve projelere ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Doğan, bunun için öncelikle kaymakamlık bünyesinde bir proje ofisi kurarak, ofisin kamu ya da özel tüm kişi ve kurumlara açık olduğunu ilan etti. 
Kalkınmanın önkoşulu olan eğitimde klasik eğitim anlayışının terk edilerek bilim, kültür, sanat, spor ve edebiyat gibi alanlara ağırlık verilmesi görüşünü benimseyen ve bu alanlarda proje ve etkinlikler yapılması gerektiğinin altını çizen Doğan, istihdam konusunda özellikle tarımsal ve küçük atölye üretim üzerinde durarak projelerde daha çok bu konulara yer verilmesi talimatını verdi. 

KADIŞEHRİ PROJELERİ

Altında Kaymakam Ali Doğan’ın imzası bulunan projelerden bazıları şöyle: 
-Kadışehri Spor Şenliği” Projesi: Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen ve 2015 yılı içerisinde uygulanacak olan projede yer alan faaliyetler; müsabakalar, geleneksel ve eğlenceli oyunlar, atletizm (maraton ve halk koşusu) ve profesyonel şovlar (basketbol ve bisiklet şovları) olmak üzere 4 ana başlık altına toplanıyor. Müsabakalar ana başlığı içinde futbol, basketbol (streetball), voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenlenecek. Bu turnuvalara çevre ilçelerden (Çekerek, Aydıncık ve Saraykent) katılım gerçekleşecek. Geleneksel ve eğlenceli oyunlar ana başlığı içerisinde halat çekme, yakartop, penaltı yarışması, üç sayı atma yarışması gibi oyunlar yer alacak.
-“Zeka Oyunları ve Mental Aritmetik Kursu” Projesi: ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve 2015 yılı içerisinde uygulanacak olan proje ile Yozgat’ın ilk Zeka Oyunları Şampiyonası Kadışehri tarafından düzenlenecek. Projeyle öğrencilere zeka oyunları eğitimi verecek öğretmenlerin eğitilmesi, zeka oyunları sınıflarının tasarlanması, zeka oyunları ve ilgili dökümanların temin edilmesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitilmesi ve son olarak yıl sonunda zeka oyunları şampiyonalarının düzenlenecek.
-Şehr-i Kadın Konağı Projesi: ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje kapsamında, ilçedeki kadınların sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla bir kadın eğitim ve kültür merkezinin inşa edilmesi amaçlanmıştır. Merkezde eğitim salonu, kafe, sanat odası,kütüphane, oyun odası, kuaför, bebek bakım odası gibi üniteler bulunmaktadır. Tesis Ocak 2015’te hizmete açılacak. 
-“Eğitimde Hedef 12” Projesi: ORAN Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen proje 12 farklı okula 12 adet çağın gereklerine uygun, yapılandırmacı eğitimi destekleyen, çok amaçlı modern sınıflar oluşturulacak. Proje kapsamında oluşturulacak sınıflar, akıllı tahtalar ve ses sistemi gibi teknolojik alt yapı ile desteklenerek, klasik sınıf düzenin dışına çıkılarak hazırlanmış modern sınıf ortamları şeklinde dizayn edildi.
-Ekolojik Oyuncak Projesi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca desteklenen proje kapsamında kurulacak atölyeyle ilçemizde özellikle çocuk sağlığına zararlı olmayan, kanserojen madde içermeyen ekolojik oyuncaklar ve eğitim materyali üretilecek. Proje kapsamında en az 40 kişi ahşap işçiliği konusunda yaklaşık 6 ay boyunca eğitip istihdam edilecek.
- Kadışehri Süt Toplama Merkezi Projesi: ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında köylerde üretilen sütlerin toplanması amaçlanıyor. Bu kapsamda 6 tonluk süt toplama tankı, 3 adet 2 tonluk seyyar süt toplama tankı ve 3 araç satın alındı. Süt toplama merkezinin inşaatı bitti.

Editör: TE Bilişim