İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız ve mikro kredi almaya hak kazanan bayanlar katıldı.
Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur mikro kredi projesinin örnek bir proje olduğunu, küçük finansmanlarla çok büyük işler yapılabildiğini söyledi. İkitemur,mikro kredinin insanlara balık yemeyi değil, balık tutmayı öğrettiğini vurguladı ve Yozgatlı hanımlarında mikro kredi sayesinde üretmeyi ve kendine güveni kazanacağını bildirdi. Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur “
Amerika’da ki bir Tük Profesör Daron Acemoğlu "Neden coğrafyaları, kültürler, aynı olan bu insanlar farklı gelir düzeylerine sahiptirler?"sorusunu sorarak uluslar arası alanda da kabul gören bu sorunun cevabını şu şekilde vermektedir. Acemoğlu, zenginleşmek için vatandaşlar ekonomik refaha katkıda bulunan ve bunu topluma yayan erdemli ve kapsayıcı kurumlara sahip olmalıdırlar. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ülkemizde ki bu kurumsallaşma kültürü adına önemli bir vakıftır. İlimizde yaptıkları faaliyetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ailesine ve topluma fayda sağlamak adına çabalayan kadınlarımıza teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Yozgat Valiliği olarak da toplum için faydalı tüm işlerin yanında olduğumuzun altını çizmek istiyorum"  dedi.
TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız’da yaptığı konuşmada Mikro Kredi'nin 12 yıldır faaliyetlerine ülke çapında devam ettiğini ifade ederek," Mikro Kredi şubelerimiz şuan itibariyle 68 ilde ve 108 şubede hizmetlerimize devam ediyoruz. 12 yıldır bizzat bu faaliyetlerin içerisinde olan bir hemşerinizim. Yozgat’a şubemizi 2007 yılında açtık. Allah nasip etti Sarıkaya’ya da 2013 yılında mikro kredi şubesini açmak kısmet oldu. Bugüne kadar 390 milyon lira yardımda bulunduk. Yozgat şubemizde de yaklaşık 1 milyon 200 bin lira, Sarıkaya şubemizde yaklaşık 200 bin lira olmak üzere Yozgat genelinde 1 bucuk milyon civarında yardım yapmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur ve TİSVA Mütevelli Heyet Üyesi Fatih Rüştü Yıldız mikro kredi almaya hak kazanan 15 bayana çeklerini teslim etti.

Editör: TE Bilişim