71. Venedik Film Festivali’nde yarışacak olan “Sivas”’ Yozgatlı yönetmen Kaan Müjdeci’nin doğduğu köy olan Yerköy’ün Küçüknefes Köyü’nde çekildi. İlk uzun metrajlı filmi ile Venedik Film Festivali’nin ana yarışma bölümüne seçilerek büyük bir başarıya imza atan genç yönetmenin filminde rol alan köylü oyuncular, yaklaşık 4 ay süren çekimler sırasında büyük emek harcadıklarını söyledi.
Yine kendisi gibi Yerköylü olan 11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile “Sivas” isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan Müjdeci “Sivas’ın” yer aldığı yarışma bölümünün jüri başkanlığını bu yıl, ünlü Fransız besteci Alexandre Desplat üstleniyor.

BABA ROLÜNDE OYNADI

Yönetmen Kaan Müjdeci’nin dayı oğlu olduğunu belirten Küçüknefes Köylü oyunculardan Hasan Yazılıtaş, filmde Cemal ismi ile baba rolünde oynadığını söyledi.
Yazılıtaş, filmde dövüş kaybettiği için sahibi tarafından bırakılan bir kangal köpeğini bulan çocuğun babası rolünde oynadığını belirtti.
Yaklaşık dört buçuk ay süren çekimler sırasında çok zorlandığını söyleyen Yazılıtaş;
“Eğer Kaan akrabam olmasa ve ısrar etmese belki de bu kadar üstlenmezdim. Köyde bu yaştan sonra artist mi olacaksın diye şakayla karışık takılanlar oldu. Zorda olsa 4 buçuk ayı geçirdik ve film ortaya çıktı. Kaan filmin başarılı olacağına inanıyorduk. Biz de inanıyoruz, inşallah Pazartesi günü filmin başından sonuna kadar rol alan Aslan ile birlikte Venedik’e gideceğiz. Hayırlı olur inşallah” diye konuştu.

KÖYÜN ARTİST ÇOCUKLARI

Filmde rol alan köylü çocuklardan Abbas Yılmaz, öğrenci rolünü üstlendiği filmin çekimleri sırasında çok eğlendiğini söyledi.
Yılmaz, filmde köyden çocukların rol aldığını belirterek; “Filmde fazladan bir şey yapmadık. Köyde çocuk olarak nasıl yaşıyor, nasıl oynuyor, nasıl ağlıyor, eğleniyorsak onu yaptık” diye konuştu.
Sivas Filmi’nin çocuk oyuncularından İsmail Biçer de filmde rol almaktan zevk aldığını belirterek, büyüyünce filmlerde oynamak, dizi oyuncusu olmak istediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim