İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları yoğun gündem maddeleri ile devam ediyor.
    Meclisin 4’üncü bilişim toplantısında gündem maddeleri öncesi İl Özel İdaresi’nde asfalt ve kanalizasyon çalışmalarını yürüten şube müdürlerinden Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ahi ve Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Tuygun Savacı bilgi verdiler. Bu sırada söz alan bazı meclis üyeleri köylere hizmetlerin eşit dağıtılmadığını ileri sürdüler. Bu tartışma tam bir saat boyunca devam etti.
KÖYLERE KADAR ASFALT GİRMİYOR
    Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Ahi’nin asfalt sezonu ile ilgili yaptığı bilgilendirme konuşması sonrası söz alan meclis üyeleri asfaltlama işlemlerinin köylerin içine kadar getirilmediğini ileri sürdüler.
    Cami ve okullara giden yolların da asfaltlanması gerektiğini söyleyen meclis yeleri, özellikle ısrarla istemelerine rağmen bu çalışmanın yapıldığını ileri sürdüler.
    Bunun dışında bazı köy yollarında yapılan asfalt çalışmasının kalitesiz olduğundan şikayetçi olan meclis üyeleri, asfalt çalışması yapan firmaların yeterince denetlenmediğini öne sürüp, İl Özel İdaresi’nin daha dikkatli ve titiz çalışması gerektiği görüşünü dile getirdiler.
KÖYLER ARASI
AYRIM YAPILIYOR
    İl Genel Meclisi üyelerinden MHP Grup Sözcüsü Ümit Şahbaz da söz alarak köylere verilen hizmetlerin siyaset gözetilerek yapıldığını iddia etti.
    “Kimi köylerin sahibi var iyi hizmet gidiyor, kimi köylerde sahipsiz tam anlamıyla hizmet gitmiyor, böyle iş mi olur” diyen Şahbaz; “Herkesin köyüne hizmet gitsin, her köy hizmet alsın. Eski zihniyet bırakılsın” diyerek tepkisini dile getirdi.
    Yaklaşık bir saat süren bu diyalogun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
ÖZEL İDARE MEMURUNA
EK GELİRE RET!
    İl Özel İdaresi’nde çalışan kamu görevlilerinin ekonomik ve sosyal seviyelerini yükseltmek, bilgi ve becerisini geliştirmek, aynı işi yapan kişiler arasındaki ücret dengesini sağlamak, çalışma performansını artırmak amacıyla İl Özel İdaresinin belirleyeceği kriterler doğrultusunda hazırlanacak mutabakat metni ve denge sözleşmesiyle ilgili gündem maddesine meclis üyeleri ret oyu verdi.
    Böylelikle İl Özel İdaresi çalışanlarına verilmesi planlanan ücretle ilgili çalışma İl Genel Meclisi’nden geçmemiş oldu.

Editör: TE Bilişim