Yozgat’ta günlerdir etkili olan sağanak yağış, tarım arazilerinde büyük zarara neden oldu. Özellikle Yerköy bölgesinde aralıksız olarak devam eden dolu ve yağmur, tarım arazilerini göletlere dönüştürdü, köy meydanlarına kadar dereler taştı. 
Yerköy ilçesinde etkili olan sağanak yağışlar sonucu oluşan sel nedeniyle ekili araziler adeta göle döndü.Geçiminin büyük bir bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan köyler geçtiğimiz yıl kuraklık, bu yıl da dolu ve sel afeti vurdu. Son bir haftadır belirli aralıklarla şiddetini artıran sağanak yağışlar nedeniyle ekili ürünler sular altında kalırken, sağanak yağış nedeniyle birlikte de tamamen zarar gördü. 
Selden tarım arazileri zarar gören köylülerden Tahsin Daldan, uzun yılardır köylerine bu tür bir yağış yağmadığını söyledi.
Sağanak yağışın bir saat sürdüğünü ifade eden Daldan, “Uzun yıllardır böyle bir yağış olmuyordu. Hemen hemen bir saat yağmur yağdı. Şuan köyümüzün ortasından sel gidiyor. Yağmurun dinmesi ile küreği de alarak bostana sel girmesin diye önünü kapatıyorum. Tarım arazilerini tolu ve sağanak yağış zarar verdi. Bu yıl hem bereket var hem de afet var” dedi.
Birçok çiftçinin yağışlar nedeni ile zarar gördüğünü söyleyen Emrullah Güler ise “Bugün çok yoğun bir şekilde yağış yaşandı. Haddinden fazla. Bahçeye fazla sel suyu girmesin diye bir şeyler yapmaya çalıştım. Bahçemde zarar var. Bu zamana kadar hiç böyle yağış almadı köyler. Çünkü bahar gitti yazda gitti. Şuan arpa hasadı başladı biçerler biçemiyor yağmurdan dolayı. Bu sene ekinlerde çok zarar var. Çünkü ekinler yattı biçerde biçemiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim