Yozgat'ta köyde yaşayan vatandaşlar umudunu kilometrelerce uzaklıktaki Senalge bağladı. Bir şirketin Afrika ülkesi Senagel'de çiftçilik dersi verecek elemanlar götüreceğini öğrenen Yozgatlı çiftçiler, ödedikleri 150 TL karşılığında Senagel'de paralı çiftçi olacaklar.
    Senagel halkına tarla ekme, traktör kullanma, buğday hasadı gibi çiftçilikle ilgili her türlü bilgiyi öğretip, karşılığında da para alacaklarını söyleyen Yozgatlı çiftçiler, Pazar günü kayıt için İzmit'te bulunan şirkete kayda gidecekler. Ocak ayı gibi de Senegal'e yolculuk başlayacak.
SADECE AKDAĞ'DAN 100 KÖYLÜ GİDİYOR
    Edinilen bilgiye göre sadece Akdağmadeni İlçesi'nden 100 çiftçi Senegal'e çalışacak çiftçi götürecek şirkete kayıt oldu. Köylü vatandaşlar Pazar günü İzmit'e kayıt için hareket edecekler.
    Köylü vatandaşları Senegal'e götürmeyi planlayan şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada Senegal Devletinin 1000 yıllık kalkınma projesi kapsamında yapacakları hizmet karşılığında Türkiye'den çalışacak bin 500 işçi götürecekleri yazıyor.
    Senegal Devletinin Kaolack şehrinde 9. Bölgede tahsis edilen 22 bin dönüm tarıma elverişli arazilerde, tarım ile ilgili her alanda bilgi ve tecrübelerini Senegal halkı ile paylaşmak, ülke çiftçisine teknolojiye uygun modern çiftçilik anlayışı ile hizmet vermek amacıyla yola çıkılacağı belirtilen açıklamada, “Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden, her türlü tarım ürünleri için konusunda uzman bin 500 kişilik çiftçi kadromuz, 150 kişilik güvenlik görevlisi ekibimiz,  modern teknolojik traktör ve ekipmanlarımız ile 49 yıllığına Senegal'e gidip “1000 Yıllık Senegal Devleti Kalkınma Projesi” kapsamında Senegal Halkını Tarım konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” deniliyor.
ÇİFTÇİLER NEREYE GİDİYOR?
    Sadece Akdağmadeni İlçesi'nden 100 kişinin kayıt yaptırdığı Senegal yolculuğunun neyle sonuçlanacağını bilmeyen insanlar, kendilerini Senegal'de neyin bekleyeceğinden habersiz.
    Ellerinde sadece şirketin isim ve telefonu yazılı evraklar bulunan köylü vatandaşlar, Pazar günü kayıt için gidecekleri İzmit'te sadece sigorta bedeli karşılığı kendilerinden istenen 150 TL ödeme yapacaklarını, onun dışında herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını söylediler.
Editör: TE Bilişim