Kösrelik Hacı Doğan Orta Okulu bahçesinde açılan TUBİTAK bilim fuarı sergisine Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, öğretmenler, öğrenci velileri ve köylüler katıldı. 
Atık malzemelerin değerlendirilmesiyle yapılan elementler ve bu elementlerin sembollerini gösterir proje, yağmur sensörü projesi, renk gösterisi projesi, kimyasal projeler gibi bilimsel projeler katılımcılar tarafından oldukça çok beğenilirken, köy okulunda öğrenim gören öğrencilerin bu kadar başarılı işler çıkarması taktirle karşılandı.
Aydıncık İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, Kösrelik Hacı Doğan Orta Okulu öğrencilerinin TUBİTAK Bilim Fuarı sergisi kapsamında atık malzemeleri değerlendirerek bir birinden ilginç çeşitli projeler yaptıklarını söyledi. Kan grubunu hemen tespit eden projenin, Avcılık alanında kullanılmak üzere yapılan projenin, Perspektif ayna projesinin, maddelerin iletken olup olmadığını tespit etmek için hazırlanan projenin görülmeye değer olduğuna vurgu yapan Çağlıyan, ‘’Özellikle köy okullarındaki çocukların imkanları büyük şehirde yaşayan insanlar kadar olmamasına rağmen kendi imkanları ile çevre kirliliğine neden olan atık maddeleri kullanarak böylesine güzel projelerin altına imzalarını atmaları beni oldukça gururlandırdı.  Doğaya zarar veren atık maddelerin tekrar kullanılarak insanlık yarına kazandırılmasına yönelik öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar beni duygulandırdı. Atıklar ile yapılan çalışmalar hem bilime katkı sağlarken, hem de doğanın temiz kalmasına katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Buradaki çocukların bilimsel çalışmaları, ne yapmak istedikleri ve hangi amaca hizmet ettiklerini coşkulu bir şekilde anlatmaları beni gururlandırdı’’ dedi. 
Çocukların yaptıkları bu çalışmaları araştırarak ortaya koymalarının ileriki yıllarda kendilerinin bilime nasıl hizmet edeceklerine katkı sağlayacağına inandığına vurgu yapan Aydıncı İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ergün Çağlıyan, ‘’Bu araştırma sayesinde pozitif bilimin getirilerini ortaya koyuyor. Ayrıca ben Kösrelik köyümüzde bulunan insanlarımızın misafirperverliklerinden oldukça etkilendim. Köydeki insanların bu etkinliğe yoğun ilgi göstermeleri ve gelen misafirlere bu etkinlik esnasında ellerinden geldiği kadar ikramlarda bulunmaları ve çocuklarının arkalarında olmaları bizlere geleceği dair umutlarımızı daha da yeşertti. Bu tür çalışmaların bütün köylerimizden ilçelerimize, ilçelerimiz den illere çığ gibi artarak çoğalması umudunu yaşıyorum’’ diye konuştu. 
Çağlıyan, Kösrelik Hacı Doğan Orta Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin rapor halinde Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulacağı ve beğenilen projelerin Yozgat’ta yapılacak olan TUBİTAK Bilim fuarında sergileneceği de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim