Sorgun'da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, KOSGEB tarafından desteklenen ''Uygulamalı girişimcilik eğitimleri'' oda salonunda başladı.

     Seminerlere eğitimci olarak katılan Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muhsin Salman, eğitimler için başvuruda bulunan 187 kişiden 30 kişinin KOSGEB yetkilileri tarafından mülakatla seçildiğini söyledi.

     Salman, 17 Mayısa kadar pazartesi ve salı günleri olmak üzere haftada 2 gün sürecek eğitimlerin toplamda 60 saat süreceğini belirterek, ''60 saatlik eğitim süresi boyunca girişimcilere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, üretim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, finansal iş planı kavramı ve öğeleri, yönetim konusunda iş planı kavramı ve öğeleri, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar gibi konularda bilgiler verilecek'' dedi.

     Eğitimin sonunda kursiyerlere sertifikalar verileceğini anlatan Salman, bu sertifikalarla işyerlerini açan girişimcilere 27 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz 2 yıl ödemesiz, 2 yılın sonunda 8 eşit taksitte ödenebilecek kredi verileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim