Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ağız ve diş sağlığı ve diyabet hastalığı nedeni ile ilçelerden gelen öğretmenlere seminer verildi.

                Ağız Diş Sağlı ve Diyabet Konusunda öğrencileri sağlıklı bir geleceğe hazırlamak amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde verilen konferansla öğretmenler bilinçlendirildi.

                Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Emine Aydın’ın verdiği bilgilendirme seminerinde açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Coşkun; “Ağız ve Diş sağlığı ve Diyabet konusunda her ilçeden bir öğretmen bugün burada toplandı. İstanbul’da gerekli eğitimi almış olan Hocamız Emine Aydın öğretmenlerimize Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgiler verecek. Burada bilgiler alan öğretmen arkadaşlar bulundukları ilçelerdeki her okuldan bir öğretmene bilgi vererek koordinasyon sağlanmış olacak.

                Bunun akabinde bilgi alan öğretmenler okullarındaki diğer öğretmen arkadaşlarına ve onlarla da tüm ilçelerdeki bütün öğrencilerimize bu bilgileri ulaştırmış olacağız. Bu konuda ki amacımız ise Diyabet olan öğrencilerin erken tespitini sağlayıp, yardımcı olmaktır. Böylelikle öğrencilerimizi sağlıklı bir geleceğe hazırlanmış olacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim