İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Adnan Daldal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, yatırımcı kuruluş yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkaları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, yıl içerisinde gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yazıcı, kentin birçok bölgesinde yatırımların devam ettiğini Yozgat’ta gözle görünür bir değişimin yaşandığını kaydederek, “Yozgat’ta vinç dikilmemiş, inşaat çalışmaları olmayan bir yer göremezsiniz. Ciddi anlamda büyük yatırımlar var ilimizde” diye konuştu.
Vali Yazıcı konuşmasında, Yozgat’a genel bütçe yatırımı olarak 2014 yılının 3’üncü dönem sonu itibariyle 3 milyar 721 milyon proje bedelli toplam 272  projenin bulunduğunu söyledi.
Projelerin 2014 yılı ödeneğinin 523 milyon lira olduğunu vurgulayan Yazıcı, “2014 yılının ilk dokuz aylık döneminde 318 milyon lira harcama yapılmıştır. Nakdî gerçekleşme oranı yüzde 61’dir. 272 projeden; 33 adedi de tamamlanmıştır. 205 projede çalışmalar devam etmektedir. 11 proje ihale aşamasında olup, 23 projeye ise başlanılamamıştır” diye konuştu. Mahalli idarelerde ise 92 milyon  proje bedelli toplam 180 adet proje mevcut olduğunu vurgulayarak,
“2014 yılının ilk dokuz aylık döneminde nakdî gerçekleşme oranı yüzde 57’dir. 180 projeden; 109 adedi tamamlanmıştır. 49 projede çalışmalar devam etmekte olup, 19 projeye ise başlanılamamıştır ”dedi.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı kurum müdürlerine ‘Verimli çalışmalıyız’ uyarısında da bulunarak “Zamanı iyi kullanarak verimli çalışmak durumundayız, yaptığımız işlerde postaya verdim benden çıktı mantığını unutarak işlerin takipçisi olmak durumundayız. Resmi yazışma ve prosedürlere takılarak zaman kaybetme lüksümüz bulunmamakta” şeklinde konuştu.
 Toplantıda daha sonra Yatırımcı Kurum ve Kuruluş Müdürleri, 2014 yılı 3’üncü dönem sonu itibariyle yatırımları hakkında kısa bilgiler sundu.
Editör: TE Bilişim