Yozgat Eski Sanayi Sitesi’nde devam eden TOKİ konutları hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, inşaatın tamamlanması halinde şehrin ayrı bir vizyon kazanacağını belirtti. Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan konut satışlarının ne zaman gerçekleştirileceği sorusuna ise Başkan Yardımcısı Açıkgöz, 2017 yılının bahar ve yaz aylarında konutların satışa çıkacağı bilgisini verdi.
Eski Sanayi Sitesi Bölgesindeki çalışmaların tüm hızla devam ettiğini söyleyen Açıkgöz, “Toplu Konut İdaremizin yapmış olduğu ihale sonucu, ihaleyi kazanan firma 56 milyon artı KDV bir bedelle ihaleyi aldı. Yer teslimi 18 Ocak 2016 tarihi itibariyle söz konusu müteahhit firma ile yapıldı. Firma inşaat faaliyetine başladı ve şu anki gelinen noktada 5 tane bloğumuzun kaba inşaatı tamamlandı. 4 bloğumuza henüz başlanılamadı. Cami inşaatımızın kaba inşaatı tamamlandı. Ticaret kısımları, iki blok şeklinde doğu tarafında olan 24 dükkanlık kısım ve 100 araçlık kapalı otoparkı olan alanın kaba inşaatı bitti. Batı tarafında kalan 35 dükkanlık kısım ise yüzde 50 seviyesinde hafriyatı alınmış olup hukuksal süreci beklemektedir. Projemiz olağan üstü bir hal olmazsa 27 Aralık 2017 tarihinde bitişi planlanmaktadır” dedi.
TOKİ ile ek bir protokol yaptıklarını da hatırlatan Açıkgöz, “TOKİ ile yapmış olduğumuz sözleşmede, projemizde 15’er katlı bloklar vardı. Toplamda da 10 bloktu şimdi 9 bloğa düştü. Projede 634 daire vardı. TOKİ ile yapılan görüşmeler sonunda perspektif olarak şehrimizin önünün kapatılmaması için bu 15’erli katlar 8 kata düşürüldü. Böylece 634 konut 297 konuta düşmüş oldu. Bu nedenle kurumumuzun bir hak kaybı oluştu. TOKİ Başkanımızla görüştük, kendisi de bu konuda çok samimi davrandı ve yardımcı olacaklarını söylediler. Bu konu ile ilgili çalışmalar sürüyor yakında TOKİ ile ek protokol yapacağız. Burada oluşan zararımızın belli bir kısmını TOKİ finanse edecek” şeklinde konuştu.
TOKİ konutlarının ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Açıkgöz,“TOKİ konutlarıyla ilgili vatandaşlarımızın en çok sorduğu sorulardan biri de konutların ne zaman satılacağı ile ilgili. Muhtemelen 2017 yılının bahar ve yaz aylarında ticaret haneler ve konutlar satışa çıkacaktır. Projenin biraz daha ortaya çıkmasını bekliyoruz. Şehre vizyon getirecek bir proje ve tamamlandığında yeni kentsel dönüşümlere de örnek olacaktır” görüşlerine yer verdi.
Son olarak TOKİ konutlarında yaşanan hukuksal süreçle alakalı da bilgi veren Açıkgöz, “TOKİ konutlarıyla ilgili Asliye Hukuk Mahkemesi’nde devam eden 27 adet dosya bulunmaktadır. Bu 27 dosyanın muhatabı da 82 kişidir. 56 bin metrekare alan içerisinde sadece vatandaşla anlaşamadığımız bin 700 metrekarelik bir alan var” dedi.

Editör: TE Bilişim