Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü Emniyet Amiri Serkan Demir, son günlerde sıkça yaşanan kontör dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı.
     Kötü niyetli kişilerin kendilerini kamu görevlisi veya emniyet mensubu gibi tanıttıklarını ve çeşitli vaatlerle kişileri kandırdıklarını belirten Demir, ''Bu tür dolandırıcılıkları meslek edinmiş bu kişiler, 'Sizi emniyetten arıyorum. Polis memuru falancayım. Babanıza yakalanma emri çıktı. Kontörüm yok detaylarını anlatamıyorum. Şu numaralı telefona şu kadar kontör gönderirseniz, size daha detaylı bilgi aktarabilirim' şeklinde bahanelerle vatandaştan kontör isteniyor'' dedi.
     Bunun gerçek olduğunu sanan iyi niyetli vatandaşların da maalesef bu tür istekleri araştırmadan kabullendiğini, bu tür telefonlara itibar edilmemesini isteyen Demir, bir başka dolandırıcılık yöntemi olarak da kimliği belirsiz kişi veya şebekelerce ''Hediye kazandınız!'', ''Kol saati kazandınız'', ''Faturanızdan indirim kazandınız'' gibi uyduruk mesajlar gönderildiğini, buna inanan kişilerin de kandırıldığını ifade etti. Demir, ''Son günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin cep telefonlarına gönderilen hediye mesajlarında artış gözlenmektedir.
    Cep telefonu sahiplerine 'hediye kazandınız' şeklinde mesajlar gönderilerek geri dönüş yapıldığında telefon sahibinin kredi kartı ve şahsi bilgileri elde edilmeye çalışılmaktadır. Kişi veya kişiler, hem tüketiciyi ödül ile kandırmakta, hem de elde ettikleri bilgiler ile haksız menfaat sağlayarak dolandırıcılık suçunu işlemektedirler'' diye konuştu.
     Emniyet Amiri Serkan Demir açıklamasını şöyle tamamladı:
     ''GSM operatörlerinin de ismi kullanılarak böyle bir mesaj gelmesi durumunda cep telefonu sahipleri mutlaka ilgili operatörle iletişime geçmeli ve mesajın doğruluğu sorgulanmalıdır. Çünkü birçok kişi, bu mesajların GSM operatöründen geldiği zannı ile sorgulama yapmadan mesajda belirtilen numarayı aramaktadır. Vatandaşlarımız, bu tür mesajlara karşı uyanık ve mağdur edilmemiş olsalar bile bunun dolandırıcılığa teşebbüs olduğunun bilincinde olmalı, gelen bu tür mesajları silmeden Cumhuriyet Savcılığına durumu bildirmelidir.''
Editör: TE Bilişim