MHP Yozgat Merkez İlçe Başkanlığı kongresine katılan Sadir Durmaz aynı zamanda kongrenin Divan Başkanlığı görevini de yürüttü. Hafta sonu Yozgat’a gelen Sadir Durmaz kongrede yaptığı konuşmasında ülke gündeminde yer alan konulara değindi ve iktidara da sert eleştirilerde bulundu.
Sadir Durmaz Türkiye’nin yangın yerine döndüğünü ve bu yangının her vilayete sıçramaması için MHP olarak teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Sadir Durmaz, “Geceleri uykularımız kaçıyor, Türkiye bölünmenin eşiğine geldi. Böyle bir süreçte hiç kimsenin şahsi hesap ve çıkarlarını davanın önüne koymaya hakkı ve haddi yoktur. MHP olarak Allah’ın izniyle Türkiye’yi AKP zulmünden kurtacağız” dedi.

İktidarın kandırmacalarına inat her geçen gün iktidar kanadından da ekonominin kötüye gittiğini itiraf edenlerin sayısında artış gözlemlendiğini vurgulayan Durmaz, Türkiye’de tüm dengelerin bozulduğunu, iç ve dış borçlarda ise tarihi rekorlara ulaşıldığını belirtti. İç ve dış borçta tarihi rekorlara ulaşıldığının altını çizen Durmaz, işsizlik ve enflasyonda da ülkenin yeniden çift rakamlara ulaştığını cari açıkta ise tarihi rekorlar kırıldığını vurguladı. Çözüm sürecinin ülkeyi bölme eşiğine getirdiğini de ifade eden Sadir Durmaz, Başbakan Ahmet Davuoğlu ve Adalet Bakanı Hemşerimiz Bekir Bozdağ’a da çok sert ifadelerle yüklendi.

Durmaz, çözüm süreciyle ilgili yaptığı eleştirisinde 
“Genel başkanımızın haklı tespitiyle 12 kötü adam dediği kişilerin yaptığı çalışmayla adına kürt açılımı, demokratik açılım ve çözüm süreci denilen süreç ülkeyi bölmenin eşiğine getirmiştir. Bugün Türkiye’nin belli bir bölgesinde hakimiyetin ve kamu düzeninin eşkiyalarca sağlandığını itiraf eden İçişleri bakanı olmuştur. İçişleri Bakanı PKK için ‘Kırsaldaki hakimiyetlerini şehire doğru kaydırmaya başlamışlardır’ diyor. Mehmet Ali Şahin ise ‘PKK vergi toplamaktadır’ diyor. PKK’nın uzantısında daha önce siyaset yapan AKP’li Mehmet Metiner ise “Bu bölgede PKK lı olmayanların serbestçe seyahat etme özgürlüğü yoktur’ diyor.

Bu şartlar altında birilerinin çıkıp partimize yönelik sen orada niye yoksun demesi ahlaksızlıktan başka bir şey değildir. İlk günden beri bu sürecin ülkeyi böleceğini ve kardeşlik hukukunun bozulacağını söyledik. Nitekim burada da biz yine haklı çıktık. PKK silah bırakmadı TSK bıraktı” şeklinde konuştu. Sadir Durmaz, konuşmasının devamında “23 Nisan Başbakanlığından ve Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünden başbakanlığa terfi edemeyen Sayın Davutoğlu Genel Başkanımızın Dersim tespiti üzerine Tunceli meydan okuması yaptı. Türkiye Cumhuriyetinin bir başbakanı başka bir ülkenin sınırlarında yer alıyormuş gibi ‘Siz buraya gidebilir misiniz?’ diyorsa siyaseten iflas etmiştir.Kendisi başbakan olamadı Hababam Sınıfı’ndaki 'Güdük Necmi' gibi 'Güdük Ahmet' olmaya ilerliyor.

Bildiğiniz gibi hareketimizin lideri bu söz üzerine ‘Cuma namazını Tunceli’de kılacağım’ dedi ve gitti orada da Ankara’da ne söylediyse aynısını söyledi ve geldi. Senin gücün yetiyorsa sende çık Diyarbakır’da 'PKK teröristtir, Öcalan’da haindir' de. Yozgatlılığından utandığımız adaletsizlik bakanı da çıksın ve Yozgat meydanında ‘Biz PKK ile pazarlık yapıyoruz' desin. Onurunuz kaldıysa istifa edin. Yozgat’ın gönderdiği vekil PKK’yı aklamak ve Öcalan’a sekreter ayarlamak peşinde diğeri ise 17-25 Aralık’ın üstünü örtmeye çalışmakta” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim