Boğazlıyan Kaymakamlığı “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında düzenlenen ‘hoşgörü iyimserlik ve farklılıklara saygı’ konulu konferans ilgi gördü.
Özel Erkoçlar Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Şahin, Müftü Mehmet Akdeniz, İl Genel Meclis Üyesi Bayram Eroğlu, Kurum Müdürleri, öğrenciler, davetliler ve vatandaşlar ile konuşmacı olarak Dr. Senai Demirci katıldı.
İlçemizde Dr. Senai Demirci'nin katılımıyla düzenlenen konferans büyük ilgi gördü.
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, değerler eğitimi projesinin kitlesel olarak yaşadığımız ruh ve bilinç kaybının tekrar yerine konması için atılacak adımlardan bir tanesi olarak düşündüğümüz projelerden birisidir dedi.
Kaymakam Açık, bu proje kapsamında her ay bir konunun enine boyna konuşulup tartışılarak özellikle okullarda yeni genç nesile aktarılmasının planlanmakta olduğunu söyledi.
Kaymakam Açık, değerler eğitimi projesinin amacının ise yitirilen değerlerin yeniden kazanılması olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin bu aldıkları bilgileri okullarında bir ay boyunca işlemelerini istediklerini söyledi.
İstediklerinin büyük düşünün, pozitif düşünen insanların yetişmesi olduğuna vurgu yapan Kaymakam Açık, “Çünkü her çocuk gelirken bir dünya olarak gelmekte ama biz yaptığımız olumsuz yaklaşım ve psikolojik olarak olumsuz netice davranış ve yaklaşımlarla onu küçültmekteyiz. Burada temel olarak vurgulamak istediğimiz çocuklarımızın önünü açmaktır. Yeni nesil, genç nesil onların getirdiği temel özellikleri dünya özelliklerini devam ettirip büyük düşünmelerini büyük hayal ettirmelerini, büyük istemelerini ve talep edebilecek şekilde yaklaşımla eğitilmelerini istiyoruz” dedi.
Kaymakam Coşkun Açık, yapılamayacak konuşulmayacak hiç bir şey olmadığını  belirterek, çocuğun sınırlandırılmaması gerektiğini, herkesin vicdani olarak sorumluluk alması gerektiğini, sınıftaki her çocuğun ise dünyayı değiştirebilecek çocuk olduğunun altını  çizdi.
Kaymakam Coşkun Açık’ın konuşmasından sonra sözü tıp doktoru, yazar, yapımcı Dr. Senai Demirci aldı.
Muhteşem üslubu ile katılımcıları derinden etkileyerek okumanın  önemi, hoşgörü iyimserlik ve farklılıklara saygı konusu ile bir çok konuya değinen Dr. Senai Demirci verdiği konferansla büyük beğeni ve alkış topladı.
Editör: TE Bilişim