Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında her ile bir mahalle konağı inşa etmeyi planladığını ve bu kapsamda hazırlanan projede birçok mahallede yer belirleme ve konakların proje çizimlerinin sonuna gelindiğini söyledi.
Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, il merkezinde bulunan tüm mahallelere aynı mimari özellikte ve aynı büyüklükte mahalle konakları inşa edeceklerini ve mahalle halkının hizmetine sunulacağını bildirdi. Mahalle konakları için hazırlanan projenin detaylarını İleri Gazetesi’ne paylaşan Talip Karslıoğlu, söz konusu hizmetin devreye girmesiyle birlikte artık her mahallede kültürel etkinlikler, mahalle toplantıları düğün ve cenaze gibi özel günler için tüm mahalle sakinlerinin kullanabileceği nitelikli yapıların bulunacağını belirtti.

“SEÇİM SÖZÜYDÜ”
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, mahalle konakları projesinin Belediye Başkanı Kazım Arslan’a ait olduğun ve 30 Mart yerel seçimlerinde Başkan Arslan’ın Yozgatlılara mahalle konaklarını seçim sözü olarak verdiğini hatırlattı. İleri Gazetesine konuşan Talip Karslıoğlu, “Projemiz tamamlanıp hizmete girdiğinde bizler inşallah vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmiş olacağız. Söz konusu konaklar her mahallemizde önemli bir açığı kapatacak ve mahallelerimizi sosyal ve kültürel açıdan daha iyi noktalara taşıyacaktır” dedi. Karslıoğlu, “Şu anda bu projede önemli bir mesafe kat ettik. Konakların mimari ve mühendislik yönden çalışmaları tamamlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde belediyemiz bu konaklarında inşaatlarına başlayacak ve en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu. Karslıoğlu, inşaatların fizibilite çalışması sonucu  en uygun görülen mahalleden başlayarak tüm mahallelere yayılacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim