Vali Kemal Yurtnaç, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi. Vali konağında düzenlenen iftara şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım Vali Yardımcıları Adnan Daldal, Gökhan İkitemur,  İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu da katıldı. 
Vali Yurtnaç, iftar boyunca misafirleri ile tek tek ilgilendi. İftar sonrasında konuşan Vali Kemal Yurtnaç, “Yozgat’ta hizmete başladığım günden bu yana çeşitli ilçelerde çeşitli kurumların iftarlarında sizlerle bir araya geldik. Amacımız bu vesile ile hem Yozgat’ı tanımak, hem sizleri tanımak, sizlerin duygu ve düşüncelerini öğrenmek. Böylelikle Yozgat’a nasıl hizmet edeceğimiz konusunda fikir edinmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.  
Yaklaşık 10 gündür Yozgat’ta bulunduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Bu süre içinde Yozgat’ta Yozgatlılarla aramızda sinerji olduğunu düşünüyorum. Bu sinerji ve karşılıklı iletişim sayesinde Yozgat’ta iyi işler yapacağımız, ortaya güze projeler çıkaracağımız düşüncesindeyim” dedi.  
Yurtnaç, devlet dairelerinin, lojmanların asıl sahiplerinin vatandaşlar olduğunu belirterek, “Biz devlet adamları burada geçici süreli kiracıyız. Buralar sizin yeriniz.  Buralarda size ikramda bulunacağız.  Burası devletin bir evi, sizler de devletin sahiplerisiniz” şeklinde konuştu.
KALLEŞ TOPLULUK ORTADAN KALKACAK

Vali Yurtnaç, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamanın bir bedeli olduğunu ve bu bedeli ödeyenlerin ise şehit ve gazi yakınları olduğunu söyledi. 
Balkanlardan bu yana bu bedelin ödendiğini vurgulayan Yurtnaç, “Siz değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımız sizler bu vatan topraklarında yaşamanın bedelini ödediniz. Bizler de her zaman sizlerin yanındayız. Teröre karşı toplumuzda bugüne kadar  can ve mal güvenliğini sağlanması amacı ile ciddi adımlar atıldı.  Yakın zamanda bu kalleş topluluk ortadan kalkacak” diye konuştu.
EVLATLARINIZ BİZİM EMANETİMİZ

Şehit evlatlarının vatanın birer emaneti olduğunu kaydeden Vali Kemal Yurtnaç, “Bu vatan için canını feda eden şehitlerimizin evlatları bizlere birer emanetidir. Biler evlatlarımıza bakacağız. Onların eğitimlerini üstleneceğiz. Vatana, millete hayırlı birer vatandaş olmaları için çalışacağız “ dedi.
Yurtnaç, 90’lı yıllardan bu yana yaşanan olayları yakından takip ettiğini ve o günlerden bu güne terör karşısında büyük önlemler alındığını söyledi. 
Terör olaylarının ülkeyi tehdit ettiği 90’lı yıllarda kendi aralarında para toplayarak şehit yakınlarına yardım etmeye çalıştıklarına değinen Vali Yurtnaç şöyle konuştu: “Ülkemiz ne günlere geldi. TİKA’yla, Yunus Emre ile 5 milyar doları fakir muhtaç insanlara dağıtıyoruz.  Devletimizin, çalışmalarının ürünlerini alıyoruz. Biz bu ülkede Sünnisi Alevisi Çerkezi Kürdü ile tüm renkleri ile biriz beraberiz. Biz bu ülkenin tüm değerlerini tüm farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyoruz.  Bu vesile ile Yozgat'a hizmet edeceğiz. El birliği ile Yozgat’ı koşar hale getireceğiz. Bu hizmetler sadece bina yaptı yol yaptı değil.  Vatandaşla beraber olacağız.  Halkın duygu düşüncelerini anlamak, bana göre bu hizmetlerden daha büyüktür. Eğer insan varsa devlet güçlüdür.  Bir ve beraber olarak hep birlikte çalışacağız. Devletimizi güçlü yapacağız. İnsanımız da güçlü yapacağız.”  

Editör: TE Bilişim