İlçelerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına beraberinde olumsuzlukları da getirdi. 30 dakika süren yağış, rogarların taşmasına, tarım arazilerinin zarar görmesine neden olurken, Saraykent İlçesi’nde aşırı fırtına yüzünden ağaçlar kökünden kırıldı. 
ROGARLAR TAŞTI

Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış rogarların taşmasına neden oldu. 
Yoğun yağmur ve fırtına yüzünden karayolu üzerinde su birikintileri oluştu. Özellikle otomobiller trafikte seyretmekte güçlük çekerken trafik ve karayolları ekipleri gün boyu çalışma yürüttü. 
DEVASA AĞAÇ KÖKÜNDEN KIRILDI
Yaklaşım yarım saat süren sağanak yağış beraberinde fırtınayı da getirdi. Saraykent ilçe merkezinde devasa kavak ağacı aşırı fırtınanın etkisi ile kökünden kırıldı. Ağaç park halinde bulunan otomobilin üzerine düştü. Olayın yaşandığı sırada otomobilde ve çevrede vatandaşların bulunmaması olası bir faciayı önledi. 
DOLU DÜŞTÜ
Yozgat merkez ve pek çok ilçede sağanak yağış etkili olurken Sarıkaya İlçesi’nde dolu düştü. 
Misket büyüklüğündeki dolu taneleri tarım alanları ve ekili bahçelerin zarar görmesine neden oldu. 
Vatandaşlar aşırı sıcakların ardından etkili olan sağanak yağışın tarım alanlarında zarara neden olduğunu söyledi. 
Bu tür yağışların çiftçinin korkulu rüyası olduğunu söyleyen vatandaşlar; “Sağanak yağışlar özellikle tarım alanları ve ekili bahçelere zarar veriyor. Bazı bölgelerde ekili alanlarda zarar var. Tek teselli can kaybının yaşanmaması olmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim