Yozgat Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı (YOSİAD) Mehmet Saygı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Fatih Doğmuş, Suriye sınırı Kobani’de IŞID güçlerinin saldırılarını bahane ederek Türkiye’de karışıklık çıkarmaya çalışanlara yönelik tepki mesajı yayınlandı.

SAYGI: “TÜRKİYE’DE İÇ BARIŞ ÖNEMLİ”



YOSİAD Başkanı Mehmet Saygı, yaşanan olaylar karşısında insanların endişeli olduğunu belirterek; “Her gün televizyonları açtığımız zaman insanların yüreği yanıyor. Dükkanların yağmalanması,  benzin istasyonlarında olayların çıkarılması… Tabi ki ekonomiyi hem dışarıda hem içeride etkiliyor. İnşallah ekonomimiz de iyi olur, iç barış sağlanır” dedi.

Türkiye’de iç barışın önemli olduğunu belirten Saygı, şunları söyledi: “Türkiye’de iç barış iyi olmadığı müddetçe dünyada hiçbir şey yapamayız. Kobani’yi bahane ederek Türkiye’nin iyi olmasını istemeyen dış güçler var. Bunlar Türkiye’nin iyi olmasını istemedikleri için ülkenin her yerinde değişik olaylar çıkarıyorlar. Biz Türk insanının bir birine zarar vermesine tahammül edemiyoruz” dedi. 

ÇELİK: “GEZİ OLAYLARININ SENARYOSU”




Yozgat Ticaret ve  Sanayi Odası Meclis Başkanı Sinan Çelik de, Kobani’yi bahane ederek olay çıkaranların Gezi Parkı senaryosunu yeniden ortaya koymaya çalıştığını söyledi.
İş yerlerini  kundaklayan, polise, askere taş atan grupları kınayan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet olduğu gerçeğine vurgu yaptı.
Çelik şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları zarar görmektedir. Birileri Kobani’deki işgali bahane ederek geçmişimizde yaşadığımız (gezi olayları gibi) olaylarla aynı senaryoların yazıldığını düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir, bunları atlatacaktır, devletimiz bu konuda tecrübelidir, STK olarak bunların tüm Türkiye’ye zarar verdiğini, ticaretimize zarar verdiğini, ilerleyen, büyüyen, gelişen Türk ekonomisinin önüne bir takım setler çekilmeye çalışıldığını düşünüyoruz. Bu gün Avrupa devletlerine baktığımız zaman hiçbir Avrupa devletinde ciddi olarak bu tür karışıklıkların olmadığını görüyoruz. Maalesef bütün Müslüman coğrafyasında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun altında farklı olayların olduğunu, farklı sebeplerin olduğunu düşünüyoruz. Ama maalesef bir şeyler bahane edilerek ülkemiz de karıştırılmaya çalışılıyor. Burada herkesin uyanık, akıllı ve akılcı davranmasını temenni ediyorum. Devletimiz büyük bir devlet, büyük bir milletiz, bu tür şeyleri atlatacağımıza inanıyoruz.”

DOĞMUŞ: “KARDEŞLİK BU MU?”



Yozgat Genç İşadamları Derneği Başkanı Fatih Doğmuş ise açıklamasında; “Otobüs yak, adam öldür, okul kundakla, insanların ekmek kapılarına saldır, ondan sonra barış süreci bitsin de. Barış bu mudur? Barış insan öldürmek mi? Barış kardeşini öldürmek mi? Barış insanı kucaklamak, kardeşliktir” dedi.
“Biz yeni bir bayramdan çıktık. Biz bir birimizi kucaklayacağımıza bu coğrafyada bir birimizi öldürmek için bir birimize kin duyarak çığırtkanlık yapmaya hiç gerek yok” diyen Doğmuş, yaşanan olayların Çözüm Sürecine zarar vermeyeceğini belirterek; “Bu olayların çözüm sürecini etkileyeceğini zannetmiyorum, çünkü Kürtlerin temsilcisi PKK değildir, PYD değildir. Kürtlerin en büyük temsilcisi yine yüce Türk milletidir. Türk milleti ile Kürt milleti bu coğrafyada her zaman kardeştir” ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilişim