Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar “Varlığının temeli insan onurunun korunmasına dayanan Türk Kızılayı, tam 146 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatıyor, düzenlediği kampanyalarla mazlumların yanında yer alıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban ve vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız” dedi.

Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı; “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” olan, “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerin kurbanlarının Et ve Süt Kurumu kombinalarında,  İslami şartlara uygun, din görevlileri eşliğinde, kurbanlık hayvanların veteriner kontrolünden geçirilerek ve bütün işlemleri noter huzurunda kayıt altına alınarak yapıldığını belirten Dumlupınar “ Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden şubelerimiz aracılığıyla yıl boyu ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

İYİLİK SINIR TANIMIYOR

Türk Kızılayı’na yurt dışı için de kurban vekaleti verilebildiğini söyleyen Dumlupınar “Bu Kurban Bayramı’nda dilerseniz, sınırların ötesindeki mazlumlara ulaşabilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerinin sofrası da mutlulukla dolsun” açıklamasını yaptı.

2014 KURBAN VEKALET BEDELİ

2014 Yılı için Kızılay Genel Merkezi tarafından belirlenen Kurban Vekalet Bedelleri ise Yurt İçi: 650 TL , Yurt Dışı: 350 TL olarak belirlendi. Kurban Bağışlarınızı; 168 Çağrı Merkezi, Bankalardaki Kızılay Bağış Hesapları, PTT Şubelerindeki Kızılay Posta çeki hesapları, İnternet Sitemiz olan www.kizilay.org.tr adresinden ve Türk Kızılayı Yozgat Şubemiz aracılığıyla da yapılabileceği belirtildi.
Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar sözlerini “Bir yerine çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu ayda, Türk Kızılayı’nı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, tüm İslam aleminin ve aziz hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” şeklinde noktaladı. 

Editör: TE Bilişim