Belediye Başkanı Talip Karslıoğlu, özellikle Yozgat’ın tarihi, kültürü, coğrafyası ve zenginliklerini gençlere öğretip, bilgi dağarcıklarını ve yaşadıkları şehri ve coğrafyayı tanımaları adına boyama kitapları, dergiler ve kitaplar hazırladıklarını ve çalışmanın sonuna doğru geldiklerini belirtti.
Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, bugüne kadar belediye tarafından bu tür matbu yayınlar hazırlandığını ancak devamının gelmediğini hatırlattı. Karslıoğlu, yaptıkları çalışmanın amacının gelecek kuşaklara da kaynak teşkil edecek eserler hazırlayarak önümüzdeki yıllarda da envanterde bu eserlerin bulunup isteyenlerin faydalanabileceği şekilde eserler hazırlamak olduğunu söyledi.
Karslıoğlu, bu kapsamda  ilkokul öncesi anaokulu öğrencisi miniklerin faydalanabileceği görsel içerikli boyamak kitapları, ilkokul ve lise arasındaki çocuk ve gençler için dergi ve yine gençlerin bilgi dağarcıklarını genişletip, genel kültürlerini yükseltmek amacıyla genel kültür bilgileri içeren bir kitap hazırladıklarını ifade etti. Talip Karslıoğlu, hazırlanan tüm eserlerin bilimsel bilgiler ışığında hazırlanarak milli ve manevi ahlakında öğretildiği eserler olduğunu sözlerine ekledi.

ŞAİR VE YAZARLARA DESTEK OLACAĞIZ

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi olarak ilimizde şair ve yazar olarak faaliyetini sürdüren yerel kültür temsilcilerine de belediye olarak sahip çıkacaklarını ve destek olacaklarını bildirdi. Talip Karslıoğlu, roman, hikaye ve şiir gibi edebi, ilmi, kültürel, dini kitaplar yazan ve kitaplarını bastırmak isteyen yazarlara Yozgat Belediyesi olarak destek ve katkı verileceğini belirtti. Karslıoğlu, bu aşamada belediye olarak bir komisyon oluşturduklarını ve komisyonda belediye personeli olmayan edebiyat, kültür ve sanat alanında uzman komisyon üyelerinin bir seçicilik yaparak uygun görülen esere katkı vereceğinin altını çizdi. İleri Gazetesi’ne konuşan Başkan Yardımcısı Karslıoğlu, “Bu komisyonumuzda uzman ve bu işlerin içinde olan saygın insanlarımız var. Bizden eserinin basımı için talepte bulunan vatandaşımızın söz konusu eserini bu seçici kurul inceleyecek ve uygun bulması ve onaylaması durumunda biz devreye girerek gerekli desteği vereceğiz” diye konuştu. Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, belediyenin kültürel ve sanatsal faaliyetlere ve projelere verdiği desteğin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim