Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nden kışlık pirinç alıp, minibüsleri ile memleketleri Kırşehir'e giden Şahin ailesi, dün akşam Yozgat'a geldikleri sırada E-88 Karayolu kenarında bulunan Koç Emek Parkı'nda mola verdi. Piknik yapan aile, 14 yaşındaki zihinsel engelli çocukları Samet Can Şahin'i saat 17.00 sıralarında park içerisinde bulamayınca, çevreyi araştırmaya başladı. Ailenin aramaları sonuç vermeyince, anne Ümmühan ve baba Mehmet Şahin durumu polise bildirdi. Akşam saatlerinde polis tarafından yapılan aramalardan da sonuç alınamadı.

AFAD ekiplerinden yardım alınarak arama çalışmaları sabah tekrar başladı. AFAD ekipleri, çocuğun kaybolduğu noktadan itibaren dere yataklarında ve çalılık alanlarda arama çalışmaları yaptı. Aramalar sürerken, çocuğun kaybolduğu noktadan 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde sağ olarak bulunduğu haberi geldi.

Samet Can Şahin'in Çiçekdağı ilçesine nasıl gittiği belirlenemezken, oğlunun bulunduğuna sevinen anne Ümmühan Şahin, "Çok mutlu oldum. Dün burada piknik yapmak için yol kenarındaki parkta durmuştuk. O sırada bir araba yoldan geçen köpeğe çarptı. Samet de köpeği yoldan aldı parka getirince, biz de oynama diye kızdık. Biranda Samet ortadan kayboldu. Durumu polise bildirdik. Dünden beri aranıyordu. Bugün Çiçekdağı'nda bulunmuş, babası oraya gitti. Arama yapan görevlilere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Anne Ümmühan Şahin, 6 çocuğu olduğunu, 2'sinin ise zihinsel engelli olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim