Yeni projeler ile birlikte İstanbul’da 2019 yılının sonuna doğru raylı sistemlerin toplam uzunluğu 489 kilometreye ulaşarak ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak.

İstanbul’un ilk metrosu olarak bilinen Taksim-Levent metrosu, 2000 yılında hizmete açıldı. Hizmete açıldığı yıllarda Moskova metrosu, Paris metrosu, New York metrosu gibi ünlü metropollerin haritası ile kıyaslanmaktaydı. Hala metropollerin geniş metro ağı haritalarına tam olarak ulaşılmasa da, geçen 17 yılda İstanbul’un metro ağı haritası da büyük ölçüde genişedi.

Hedefte Metrobüsün Yoğunluğunun Hafiflemesi Var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro ulaşım ağını yapılan çalışmalar ile 2004 yılında 45 kilometreye kadar uzattı. 2004 yılı sonrasında ise çalışmalar devam ederek 2016 yılı sonuna kadar toplam 100 kilometre daha metro inşası yapıldı. İstanbul’un yoğun trafiği yüzünden insanlar toplu taşımaya akın ediyorlar.

En fazla yoğunluk da metrobüste yaşanıyor. Metrobüsün yoğunluğunun hafiflemesi için ise 2019 yılına kadar toplam metro ağı uzunluğunun 489 kilometre olması hedefleniyor. Hem metro hem de hava ray projeleri ile metrobüs yoğunluğunun büyük ölçüde hafiflemesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim