Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) mobilya fabrikasında çıkan yangının, soğutma çalışmaları sürerken yeniden alevlenmesi üzerine çalışmalara yangın söndürme helikopteri de katıldı. Yozgat’tan da takviye ekipler yangına müdahale etti.

            Edinilen bilgiye göre, kauçuk, sentetik ve boya maddelerinin yoğun bulunduğu alanda köpük sıkılarak söndürülen, ancak soğutma çalışması sırasında yeniden alevlenen yangına, Devlet Hava Meydanları'ndan gelen özel itfaiye ekipleri de müdahale etti. Sabaha kadar süren çalışma sonucu yangın büyük oranda söndürülürken, soğutma çalışmaları da aralıksız sürdü.

            Ankara, Yozgat, Çankırı, Çorum ve Kırşehir'den itfaiye ekipleri de soğutma çalışmasına katılırken, Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı tarafından Adana'dan gönderilen yangın söndürme helikopteri de soğutma çalışmalarına destek oldu.

            Helikopter, Kızılırmak Nehrinden aldığı suyu yangın bölgesine aktarırken, Organize Sanayi Bölgesi girişine Kızılay tarafından kurulan çadırda ise söndürme ve soğutma işlerinde çalışanlar için yiyecek ve içecek veriliyor.

            Soğutma çalışmaları sürerken bölgeye gelen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, yaptığı açıklamada, yangının alan olarak geniş bir bölgede olması dolayısıyla söndürme ve soğutma işleminin güçlükle yürütüldüğünü söyledi. Güner, tüm zorluklara rağmen, sağlanan imkanlar dahilinde yangının sabah kontrol altına alındığını ve soğutma işleminin sürdüğünü kaydetti. Vali Güner, şöyle konuştu:

            ''Hem Kırıkkalemize hem organize sanayimize geçmiş olsun. Jandarma ve emniyet müdürlüğünün verdiği bilgiler dahilinde burada yangın söndürme çalışmaları dün akşam 20.15 itibariyle başladı. Yangına Garnizon Komutanlığımız, Kırıkkale Belediyesi, TÜPRAŞ, MKE, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri lokal olarak katıldılar. Yapılan çalışmada, parlayan alevin ilk bölümde yeri frenlenmeye çalışıldı. Fakat mevcut imkanların yetersiz olması ve yanıcı maddelerin çokluğu nedeniyle Ankara Valiliği'nden yardım istedik. Saat 21.30 gibi Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere, kriz masası oluşturuldu. Benim başkanlığımda geniş bir ekip oluşturuldu. Arkadaşlarımız da sıcak bölgeden temaslarda bulundular. Öncelikle içeride kimsenin olup olmadığı araştırıldı. Emniyet ve jandarma kayıtları gözden geçirildi. Ankara ekibinin görüşleri alındı. İçeride herhangi birinin olmadığı tespit edildi. 11 yaralı vatandaşımız hastanelerde tedavi altına alındı. Sadece 1 kişi halen tedavi olmaktadır. Diğerleri evlerinde istirahat etmektedir.''

            Çeşitli kurum ve illerden gelen toplam 45 adet tam donanımlı araç filosu ile 3 gün sürebilecek bir yangının dün akşam 20.00'den bugün saat 11.00'e kadar kontrol altına alınmasının kendilerini teselli ettiğini dile getiren Güner, sözlerini şöyle tamamladı:

            ''Ayrıca, Adana'dan yangın söndürme helikopteri Başbakanlık Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı tarafından sevk edildi. Soğutma işlemini yaparak, bize destek sağladı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Gerekli müdahaleler devam ediyor. Herhangi bir can kaybı yok. Kontrol altına alınmış durumda. Tek tesellimiz, yangında ölen insanımızın olmaması. Burada çalışan 175 personele ve Moda Life'ta çalışan personele Kızılay çadırından sıcak çorba ve aş temini yapılıyor.''

            Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi'nde Moda Life mobilya fabrikasında dün gece çıkan yangına Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere MKE, TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi Ankara ve Elmadağ ilçesinden gelen itfaiye ekipleri müdahale etmiş, yangının yayıldığı alan ve yanan maddelerin, mobilyada kullanılan sunta, boya malzemesi özellikle kauçuk olması dolayısıyla itfaiye ekipleri müdahalede güçlük çekmişti.

            Fabrikanın kauçuk deposundaki yangına, TÜPRAŞ'da yanıcı maddelere karşı kullanılan ''Robot İtfaiye'' denilen, uzaktan kumandalı araçla müdahale edilmiş, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda yangın söndürülmüştü.

            Yangın sırasında dumandan etkilenen 11 işçi, Kırıkkale Devlet, Yüksek İhtisas ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi edilmişti.

Editör: TE Bilişim