İlçelerden beldelere kadar uzanan kurslarda, depolara indirilen dokuma tezgahlarında hanımlar yeniden ilmek ilmek, nakış nakış kilim dokuyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan meslek edinme ve sanatsal kurslar devam ediyor. 
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfü İbiş, “Kurumlar arası iş birliği ile başlattığımız kurslarımız devam ediyor. Halkımız tarafından gösterilen ilgiden de memnunuz” dedi. 
İbiş, Yozgat merkez ve Saraykent’te açılan kurslara toplamda 35 kişinin katılım gösterdiğini ve kursların halen devam ettiğini kaydetti.

Saraykent’te iki tane kilim dokuma ve el sanatları kursu açtıklarını ve 20 kişinin kursa devam ettiğini dile getiren İbiş, 
 “Yozgat merkezde ise Kız İmam Hatip Lisesi’nde ipek bez dokuma kursuna da şu an 15 kişi devam ediyor. Kurslarımız 6 aylık periyotlar halinde yapılıyor. Önümüzdeki dönemlerde ‘Ebru’ kursu da açmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
Lütfü İbiş, kursiyerlerin günlük yevmiye ile kursa devam ettiklerini ve kurs hocalarının ücretlerinin ise kendileri tarafından karşılandığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim